Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckliga själar i publiken

/

Om man ändå har bemödat sig med att ta hit två av världens främsta gitarrister inom genren fusion/blues/jazzrock plus två superstudiomusiker i ett och samma band, kanske man bör ge dem längre speltid än dryga sextio minuter. Eller vad tycker ni?

Annons

I alla fall, guragubbarna Robben Ford och Michael Landau från Los Angeles, kompade av den coole Joey Ramone-lookaliken Jimmy Haslip på bas och Gary Novak på trummor, gjorde en makalös konsert på Bangen igår kväll. Vi lyckliga själar som applåderade av Renegade Creation från scenen någon gång vid halv ett på natten kommer inte att glömma den här spelningen på väldigt länge.

Vad som slår mig är tyngden och kraften i musiken. Fan, det är ju nästan hårdrock typ Deep Purple (cirka In Rock 1970) emellanåt. Kanske är det just därför några av de äldre i publiken väljer att gå hem vid midnatt. Helt obegripligt, om ni frågar mig.

Bandet inleder med ett instrumentalt stycke innan "What’s Up", första låten på debutplattan från 2010 tar vid. Agendan är därmed satt och fan vad jag njuter. Sjukt jävla bra är det. Vi får höra mycket material från splitternya plattan "Bullet", bland annat den tunga titellåten och andra höjdare som "People Like Me" och "Too Much Of Nothin". Fastän jag inte har hört det nya materialet i cd-form ännu känns det som att det här är musik som kommer att växa och bli ännu bättre med tiden.

Ford och Landau är sjukt samspelta och supersynkade i sina gitarrutflyter och medan de ger varandra utrymme att briljera på scen skymtar jag en gammal gymnasiepolare i publiken och minns när Mike Stern gästade Bangen i slutet av 1990-talet.

Tummen upp för Renegade Creation!

Jonny Hjortfors

Annons
Annons
Annons