Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är juletiden här här på allvar

/

Annons

Med ett uppbåd av körer, musikelever från Solängsskolan och två operaröster blev Gefle Drängars julkonsert en varierad och lång tillställning.

Varje stol var upptagen, det blir ju så när släkt och vänner till 170 artister stöttar de sina. Det är onekligen pampigt, på ett varmt och mjukt sätt, när hela Stora Kören börjar med Joy To The World.

Jag blir ju alltid lite småreligiös i juletid och en kyrkas ryggmördande träbänk hade inte alls känts fel att sitta på en kväll som denna. Utländska och svenska klassiker avverkas och vi får också höra berättelsen om många sånger. Allra intressantast var den om mannen som skrev The Huron Carol, nån fransk missionär som skrev musik, men inte uppskattades av indianerna som tog ihjäl honom.

Nu låter det värre än det var, humorn finns ständigt närvarande på scenen.

Efter paus kommer årets Lucia, Malin Berggren, in med sitt Luciatåg.

Det blir en oerhörd nerv när de går genom publiken.

Körerna gör individuella nummer och Coffee Beans gör det så bra, så bra med humor som vapen i sitt potpurri.

Operasångarna Bianca Muratagic och Tomas Nordlund sjunger med sådant vibrato att smör kan skakas till ost. Det är proffsigt, men inte alltid så juligt.

14-åriga Linnea Sundling från Solängsskolan ser jättecool ut när hon sjunger Julen Är Här inför närmare 800 personer. Inte ett nervöst vibrato i sikte.

Ja, det bjöds på otroligt mycket jul den här kvällen. Efter kvällens konsert känns det som om juletiden är här på allvar.

Erik Süss

Annons
Annons
Annons