Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panetoz redo för hösten

/
  • Kvällens allsångare. Johan Hirvi, Pamodou Badjie, Njol Badjie och Nebeyu Baheru i Panetoz är med i ”Allsång på Skansen” på tisdagen.

Sommaren börjar gå mot sitt slut och Dansa pausa-killarna i Panetoz uppträder på årets näst sista ”Allsång på Skansen” i SVT i kväll. De står nu inför många artisters stora mardröm: att tvingas följa upp en sommarplåga.

Annons

Aldrig döms en låt så hårt som när den är näst på tur efter en monsterhit. Och sällan är vi så flopp-benägna som när vi söker en ersättare till en sommarbubblig dänga – på hösten dessutom.

I år har vi dansat och pausat oss igenom ljusa nätter tillsammans med Panetoz. Den hajpade kvartetten har gjort ett femtiotal spelningar med bara en utgiven singel som publikmagnet.

– Vi har fått positiv respons när vi kört de andra låtarna. Men alla väntar ju på ”Dansa pausa”. Stämningen byggs upp och sen exploderar det, säger Nebeyu Baheru i Panetoz.

Bandet har funnits i många år, men har inte lyckats nå ut till en större publik förrän deras singel plockades upp av P3 i våras. Från början var planen att ett album skulle släppas på det egna skivbolaget, men nu har bandet skrivit på för ett större bolag för att få en extra knuff i musikbranschen. Nu stundar den stora utmaningen.

– Det är klart att vi känner press, vi vill ju vara kvar. Men vi vill inte bara vara kopplade till ”Dansa pausa”, säger Nebeyu Baheru.

Nu jobbar kvintetten med sitt debutalbum som ska släppas i höst. Samtidigt har intresset väckts utomlands.

”Dansa pausa” strömmas oftare på Youtube i Polen än i Sverige och förra veckan gjorde amerikanska CNN ett tv-inslag med gruppen. Men Panetoz står stadigt på jorden.

– Vi har gjort det här i många år och alltid varit noga med att göra vår grej.

– Det finns ingen anledning till att styra sig till det som finns där ute. Risken är stor när man jobbar med folk som ”vet vad som funkar”.

Annons
Annons
Annons