Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för en ny festival

/
  • Björk. Totalt är det 17 band och artiser som kommer att stå på scenen på Skeppsholmen i helgen. En av dem är isländska Björk som avslutar festivalen på söndagen.

I helgen är det premiär för Way out west-arrangörernas nya festivalsatsning Stockholm Music & Arts. Evenemanget tar avstamp i den traditionella jazzfestivalen som tidigare höll till på Skepps­holmen.

Annons

Patti Smith, Björk och Antony and the Johnsons. Det är dragplåstren på Sveriges nya festival Stockholm Music & Arts som går av stapeln i helgen. I kontrast till Way Out West, som arrangeras för sjätte året i rad, blir festivalen på Skeppsholmen mer nedtonad.

Besökarna får tid att strosa omkring på ön och titta på konsten mellan akterna.

– Det är som upplagt för att äta gott och dricka gott i en vacker miljö, säger Joel Borg på bokningsbolaget Luger som ligger bakom festivalen.

Arrangörerna lägger stor vikt vid platsen och tror att många av biljettköparna är de som känner till Skeppsholmens kulturella arv och som tidigare besökt Stockholm Jazz Festival.

10 000 besökare släpps in per dag och festivalpassen är slut sedan länge, liksom fredagens endagsbiljetter.

– Varje huvudstad borde ha en internationellt gångbar musikfestival. Vi har saknat det och uppenbarligen så fanns det ju ett stort sug efter det, säger Joel Borg.

Annons
Annons
Annons