Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Somrig musikfest i Vårvik

/
  • Tributebandet Billy spelar Gyllene Tider-hits med en slående likhet. De turnerar flitigt i hela landet och i kväll kommer de till Vårvik.

I dag startar en tredagarsfest i Vårvik, med livemusik torsdag, fredag och lördag. Vad sägs om band som Billys, Casanovas och Blondy? En skön blandning av dansband och pop.

Annons

– Vi vill ha hit både dansfolk och turister, alla slags människor, och visa upp det fina läget som vi har, säger restaurangchefen Peter Reitan och berättar inlevelsefullt om den natursköna miljön, utanför Bomhus.

– Banden blir helt lyriska när de kommer hit och får spela på en klippa ut över havet, säger han.

Och denna vecka tar de alltså dit tre band. Tributebandet Billy får äran att inleda med sina Gyllene Tider-hits, en succé de har turnérat runt med i hela nio år. Trots att detta är fyra ynglingar som håller Per Gessles låtar vid liv så är likheten slående.

– Målet är att höja stämningen till max och ge partykvällen en extra krydda. Det ska vara fullt ös från början till slut, säger sångaren Daniel Wollbratt.

Säga vad man vill om Gyllene Tider, men nog hör de sommaren till, det är Billy mer än övertygade om.

– Bättre låtar går inte att hitta! Gyllene Tiders låtar är som nationalsånger för den svenska sommaren. Jag och resten av bandet kan sitta i timmar i bilen och lyssna på låtarna, trots att vi spelar dem kväll efter kväll. Det ger oss också en trygghet på scenen, vilket vi tror märks utåt mot publiken, så vi kan lyfta deras partyhumör till tusen, säger Daniel Wollbratt.

Om denna kväll flörtar med party och pop och de som hellre öser runt på eget bevåg på dansgolvet, så tillägnas resterande dagar åt de som hellre bjuder upp. Fredagens dansband är Casanovas och Gävlebandet Blondy får avsluta tredagarsfesten i Vårvik.

– Det här är bara början, vi har storslagna planer för fortsättningen här ute, vi vill verkligen slå ett slag för vårt vackra läge och våra evenemang, säger Peter Reitan.

Annons
Annons
Annons