Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Lundins musik perfekt till soppa

/
  • Trevligt så. Jonas Olofsson och Anders Lundin, välbekant från inte minst ”Allsång på Skansen” gästade onsdagens musiksoppa på Spegeln och bjöd på en trivsam stund.

Annons

Man har ju sett honom dansa runt på allsångsscenen på Skansen. Hört honom sjunga känsliga bitar för barn (från skivorna han gjorde med Lars In De Betou), kanske, och sett honom skämta med REA.

2009 kom Anders Lundins debutalbum med helt egna sånger, ”Buckliga ord, knyckiga låtar” och han är i färd med att göra nästa.

Och på onsdagen landade han på Spegeln i Gävle för att underhålla gästerna på säsongens första musiksoppa.

Anders Lundins musik är precis som Anders Lundin. Det är visor i svängiga arrangemang (där Jonas Olofssons följsamma men samtidigt egensinniga basspel både med stråke och utan verkligen ger en extra dimension) med svenska texter, små berättelser om dottern eller kärleken eller allt det där man borde ha gjort men aldrig hann, på rim som ibland är underfundiga och ibland väl enkla. Det är trivsamt och lätt att tycka om, sådär som ju Anders Lundin är, visst?

Musiksoppans form är ju ofta den att mellansnacket får bre ut sig och ta plats och Anders Lundin berättar om den japanske mannen som bestämmer sig för att gå så långt näsan pekar och vandrar runt jorden, troget fyra mil om dagen. Och om askregnet över savannen som sparat fotspåren från de första upprättgående människosläktingarna. Och om sin pappas sneda, konstiga sommarstuga. Och det är fina små berättelser som väver ihop sångerna och publiken, som ätit sin soppa sitter och nickar sådär som man gör när man känner igen och håller med och aaah:ar när berättelsen tar en liten oväntad sväng.

Allting puttrar på utan att nånting taggigt sticker ut och stör. Men det bränner heller aldrig till, just därför. Som sopplunchunderhållning är det däremot helt perfekt, förstås.

Och Anders Lundin är precis sådär som man tänker sig. Precis som hans musik.

Fotnot: På lunchen avslöjades att Siw Malmqvist kommer till sopplunchen 14  november. Sen tidigare bokad är Lisa Werlinder som kommer 24 oktober.

Annons
Annons
Annons