Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiken flödar på bruket i Sandviken

/
  • Kvällens stjärna. Roffe Wikström avslutar fredagen.
  • Arrangören. Ingemar Dunker har tack vare sina kontakter och sina många år i musikbranschen fått till ett fint program som han under helgen bjuder Sandviken på, i den allra finaste bruksmiljön.
  • Lokala akter. Ingemar Dunker vill gärna slå ett slag för de musiker som kommer härifrån. Gustaf Modin är en av dem.
  • Fin bokning. Ingemar Dunker känner sig glad över att ha lyckats få hit Rebecka Törnqvist, som spelar på söndag.

Ingemar Dunker är tillbaka med sin gyllene musiksatsning, Musik i bruksmiljö. Efter en smygstart där både ABF och Sandviken haft sina jubileumsdagar är det nu dags för de stora musikdagarna. Festen kan börja, och du är bjuden, det är gratis!

Annons

– Jag känner mig stolt över hela programmet. Men det känns jättekul att Rebecka Törnqvist ville komma, jag gillar verkligen hennes plattor, säger Ingemar Dunker.

Rebecka Törnqvist får ni njuta av först på söndag. Hon blir den som får äran att avsluta hela tillställningen som har pågått ända sedan i onsdags.

Musik i bruksmiljö har alltså detta år vuxit till sig på alla sätt. Dels blev det två bonusdagar, i onsdags och torsdags, eftersom ABF och Sandvikens kommun gärna ville passa på att fira sina jubileum just på Smedsgården, som en del av Dunkers arrangemang. Förutom fler dagar finns det nu plats för en ännu större publik. Redan vid förra årets lyckade omgång sa Dunker att han skulle ordna ett betydligt större tält inför detta år. Och när vi snackar musik är han minsann en person att lita på. Så nu står där ett tält som 15 x 20 meter, som rymmer 400 sittande personer. Scenen som nu är större är också mer uttänkt, med smyckande blommor och passande bakgrund.

– Om vädret är med oss tror jag att det kommer komma i alla fall ett par tusen besökare. Då skulle jag vara jättenöjd, säger Dunker.

Med veckans väder som äntligen har visat på lite sommar är han snarare rädd för att det ska komma för mycket folk.

– Jag är rädd för att tältet inte ska räcka, men det är kul när det är lite trångt, det blir först till kvarn som gäller.

Besökarna behöver inte oroa sig för att inte ha råd att gå. Bidrag har gjort att detta kan vara en gratistillställning, vilket i regel brukar dra mer folk. Endast kvällskonserter som Roffe Wikström, Hubcats och Fanny Mae & The Dynamite Believers som kör inne i Smedsgården kostar en slant.

Vid sidan av rikskända namn som Rebecka Törnqvist, Roffe Wikström, Dan Hylander, Sara Löfgren och Robbie Fulks spelar även lokala stoltheter.

– Man får inte glömma bort det lokala, lokalband drar mycket folk, och det är kul att ge dem en chans att spela, säger han.

Några av dessa akter är Gustaf Modin, Jacob Gordin och Hubcats. Över lag är Dunker nöjd över att ha fått till ett program med en bra blandning, där folkmusik, pop, jazz och rockabilly får ta plats. Givetvis har flera bokningar gått i lås tack vare hans 35 år som musiker.

– Många är ju kompisar med mig, så jag kan boka smidigt utan att behöva gå via bokningsbolag. Och det har spridit sig att det är så fin miljö här, så då vill många komma och spela, säger Ingemar Dunker.

Annons
Annons
Annons