Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kräver demokratin tillbaka

Migrationsverket krävde 8 augusti ytterligare 8 miljarder för sin del av invandringskostnaderna!

Annons

Invandringen kräver nu såväl stora kostnader som ökande samhällsproblem så att de svenska medborgarna måste få ett inflytande över denna.

Vi kräver med andra ord att den omyndigförklaring regering och riksdag egenmäktigt påtvingat folket omgående upphävs. Vi medborgare ska inte längre låta oss tystas i denna för samhället så viktiga fråga genom att politiker, medier etcetera söker skrämma oss med att vi är rasister och invandrarfientliga.

Vi som efterlyser en tredje åsikt i invandringsfrågan vill inte heller liera oss med rasister och hatmänniskorna. Vi är varken mot invandring eller hatiska till invandrare. Vi kräver i stället den mogna människans oräddhet att ta tag i problemen (och sådana finns förvisso) vilka de än må vara och vad folket än kan ha för mening när problemen redovisats.

Vi vill att invandringsproblematiken med allt vad den tillhör som ekonomi, sociala problem etcetera etcetera tas fram i ljuset och redovisas på ett schysst sätt för medborgarna.

Vi anser att invandringen ska behandlas ur strikt demokratisk synpunkt. Demokrati i ordets rätta mening kräver att medborgarna ska få kännedom, information och kunskap i alla viktiga samhällsfrågor för att i val eller i folkomröstning kunna lägga sin röst på det parti som står närmast den samhällsutveckling respektive medborgare har som samhällsideal.

Vi kan inte acceptera att regering och riksdag driver en invandringspolitik som helt utestänger medborgarna från att påverka den.

En fråga som i så stor utsträckning belastar samhällsekonomin, såväl som den ingriper i den mänskliga samlevnaden, måste underställas folket helst i folkomröstning men om inte detta sker i val. Att som nu ha en alltmer accelererande invandring utan att höra folket tyder på ett förakt för folkviljan som inte står diktaturen efter.

Försämringen inom skola, vård och omsorg liksom bristande investeringar för att komma till rätta med arbetslöshet och utanförskap kan ju bara öka med en så oplanerad och illa skött invandring. I en demokrati måste medborgarna få avgöra var satsningen ska ske.

Den slutsats vi medborgare måste dra av mörkningen och rädlslan att underställa invandringspolitiken folket blir att under ytan döljer sig sådana problem att regering och riksdag inte vågar redovisa dem.

Då har man också röjt sin inställning till demokrati – nämligen att vi (politikerna) tillämpar sådan när det går vår väg, men inte om folket har en annan åsikt. Så gör man i diktaturer.

Olle Ljungbeck, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons
Annons
Annons