Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken unken kvinnosyn

Jag var och badade på Fjärran Höjderbadet. När jag kom ut och skulle låsa upp min cykel för att cykla hem var där utanför dörren flera unga pojkar som skrek väldigt fula ord till statyn (föreställande en ung naken kvinna).

Annons

Samma pojkar tog även i statyn på ett hemskt sätt. De hade även placerat två kakor på statyns bröst och petade en pinne mellan hennes ben.

Dessa pojkar verkade tillhöra en grupp då många av dem hade likadana tröjor och det stod en ledare vid dem, iförd likadan tröja. Ledaren gjorde ingenting åt pojkarnas beteende.

Efter en stund kom en ung kvinna ur badpersonalen ut och sa till pojkarna och ledarna och då blev de tysta. En unken kvinnosyn visades upp och brist på ledarskap från ledaren som bara lät pojkarna fortsätta.

Jag har själv barnbarn i samma ålder som pojkarna och kan inte begripa att barn i deras ålder kan så fula ord och får skrika dem till en kvinnlig ung staty. Vad ska de säga och göra mot riktiga flickor? Tack du ur personalen som tog ansvar och sa till pojkarna. Bakläxa till ledarna, lär er ta ansvar och tänk på att ni är förebilder.

Orolig mormor!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons
Annons
Annons