Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kent, Kent, Kent

Kent Persson är moderaternas relativt färska partisekreterare, som snart är lika omtalad som Kent från Eskilstuna.

Annons

I söndags presenterade Kent Persson ett publikfriande förslag för moderaternas räkning om en ny myndighet kallad välfärdsinspektion, med uppdrag att utöva tillsyn över svensk äldrevård. Eller, kanske snarare, att avvärja kritik mot Moderaterna ifråga om äldrevården och dess brister.

Inom regeringskansliet arbetas det redan med en ny myndighet på området, som skall omfatta både vården och omsorgen. Vilket sidan ”Alliansfritt Sverige” var snabba med att påpekade under söndagen.

Får man tro Kent Persson är Moderaterna dock ett parti i opposition. Med sig själva.

Så här sa Kent Persson nämligen i Ekot under gårdagen, apropå den kritik Moderaterna fått för förslaget av regeringskollegorna:

”Vi är välmedvetna om att regeringen är på väg att flytta över tillsynen från Socialstyrelsen till en egen myndighet. Vi välkomnar det, men vi vill gå ett steg längre och skapa en välfärdsmyndighet för just äldreomsorgen likt den vi har för skolan.”

Kent Persson företräder ett parti som sitter i regeringen. Det innebär att hans parti är med om att skapa denna nya myndighet. Dock är alltså Moderaterna tydligen i opposition. De välkomnar regeringens arbete med den nya myndigheten. Men vill gå ett steg längre.

Kent Persson kan vara bland det bästa som hänt Socialdemokraterna. Att döma av hur han inlett sitt arbete som partisekreterare finns stor potential för honom att bli Moderaternas svar på Håkan Juholt.

Jenny Wennberg

Annons
Annons
Annons