Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt USA-förvärv klart för Tierp

Från North Carolina kommer hon, är fyllda 23 år och har spelat i fyra år i North Carolina och collegelaget UNC Carlotte.
Det handlar om yttermittfältaren Carrie Dail som nu förstärker Tierps fotbollstjejer i damettan.

Annons

I det framgångsrika Tierpslaget finns sedan tidigare Emily Dawd också från USA, som visat sig vara en verklig målfarlig lirare och som satt en handfull bollar in i motståndarmålen under seriespelet hittills.

Carrie har redan gjort två träningar med sina nya klubbkompisar och har också imponerat på både sportchefen Ola Melin och chefstränaren Janne "Korpen" Pettersson.

När Sporten hälsade på vid torsdagsträningen var Carrie i full aktion.

– Carrie har sett mycket bra ut på träningarna. Hon är teknisk, snabb och har ett bra skott, säger Melin.

– Hon blir en rejäl förstärkning, som redan till helgen finns med i vår bortamatch mot Korsnäs, fortsätter Melin, som är mycket tillfreds med att "affären" Carrie Dail är i hamn.

– En mycket bollsäker och kraftfull lirare. Naturligtvis ett mycket intressant nyförvärv som självklart finns med i vår trupp till lördagsmatchen mot Korsnäs, säger tränaren Korpen Pettersson.

I sitt collegelag i North Carolina har Carrie varje säsong funnits med i toppen på poängligan. Helt klart kan Carrie både sätta bollen i nät och hon ska också vara en passningsskicklig lirare.

I likhet med Emily Dawd kommer Carrie att finnas med i Tierpslaget under hela den här säsongen.

Varför valde du just Tierp?

– Jag kollade naturligtvis upp klubben Tierp. Jag har en kompis som lirar i Kvarnsveden och jag fick bara positiva besked när det gäller Tierps fotbollstjejer.

Vilken är din styrka som fotbollsspelare?

– Det är min arbetskapacitet och min snabbhet.

Hur många poäng tippar du att du kan plocka hem under den här säsongen?

– Jag hoppas kunna göra flera poäng. Men det viktigaste är, att jag och Tierp kan vinna många matcher, sa Carrie, som såg ut att redan trivas alldeles utmärkt med sina nya klubbkompisar.

En tredje lirare från USA, Carson Michalowski, som funnits med i Tierpstruppen under våren har valt att åka hem och satsa på ett lockande jobb.

Annons
Annons
Annons