”Bäckis” såg Brynäs vinna hemma i Gävle

Nicklas Bäckström har tillbringat den senaste tiden hemma i Sverige.På söndagen såg han sitt kära Brynäs vinna mot Frölunda från en loge i Läkerol Arena.

NHL-stjärnan Nicklas Bäckström är som bekant långtidsskadad efter en hjärnskakning i början på januari.

Washington Capitals har satt upp ”Bäckis” på klubbens skadelista och det är delvis på klubbens initiativ som han de senaste två veckorna varit hemma i Sverige för att träffa sin familj och vänner.

Självklart passade Bäckis på att se Brynäs första slutspelsmatch mot Frölunda när är var hemma i Gävle. Och kanske förde han lite tur med sig.

Senast Brynäs vann en hemmamatch i ett slutspel var faktiskt Nicklas själv med och bidrog till segern. Det var sista hemmamatchen i kvartsfinalserien 2007 mot HV71 som Bäckis själv gjorde 3–0-målet i en match som Brynäs vann med 3–2. Sedan föll Brynäs med 4–3 i den sjunde och avgörande matchen nere i Jönköping.

Det var Nicklas Bäckströms senaste och kanske (?) sista framträdande i Brynäströjan. Just nu är han inne på sin femte säsong i NHL, men är tyvärr långtidsskadad just nu, och ingen verkar veta när han kommer tillbaka i spel.

I en exklusiv intervju med Sporten för ganska exakt en månad sedan berättade Bäckström att han var på bättringsvägen men att det ”tar tid”.

– Det är jobbigt, helt klart. Jag gör inte så mycket, har mest legat på soffan. Vilar. Ibland har jag varit i ishallen – men försöker hålla mig borta därifrån så mycket som möjligt. Det blir bara frustrerande för mig att vara där, sa Bäckis då.

Nu ville han dock inte prata med media.

– Nej, tyvärr, svarade han kort när Sporten knackade på till logen där han bland andra såg matchen tillsammans med förre Brynäsbacken Pär Djoos.

Dela
  • +1 Intressant!