Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs backcirkus

Det är bara Ryan Gunderson och Jörgen Sundqvist av Brynäs backuppsättning som spelat alla 25 matcher hittills.

Stora skador, små skador och sjukdomar har gjort att totalt tio försvarare har använts inför lördagens match mot Luleå.

– Det har inte blivit som vi hade tänkt innan säsongen, säger backcoachen Gunnar Persson som ställde upp och svarade på några backrelaterade frågor.

Annons

Brynäs gick in i spelåret med sju kontrakterade backar, hade jättelöftet Christian Djoos som åttonde och hade ögon och öron öppna för ett etablerat nyförvärv. Det landade i Cody Franson.

• Men då hade ni redan stora skadebekymmer.

– Dennis Persson spelade ju bara två matcher innan han gick sönder och Lasse Jonsson fick sin sjukdomsdiagnos efter det. Cody breddade inte backuppsättningen när han kom utan fick ersätta de skadade spelarna.

• När vi ändå är inne på Cody – hur tycker du han har klarat sig i elitserien?

– Vi är nöjda med honom. Men man måste komma ihåg att han kom hit utan att ha spela en match sedan i våras och inte tränat med något lag. Klart det går lite upp och ner då. Just nu har han kanske en dipp och det finns mer att ta fram. Men det kommer...

• Christian Djoos har spelat 22 matcher och gjort det otroligt bra. Men var det meningen att matcha honom så hårt?

– Han har varit bättre än vi kunde hoppas och det samma gäller alla våra unga backar. Men hade du frågat Djoos innan säsongen hade han nog själv hoppats på fem-sex matcher och att få träna regelbundet med A-laget. Han gör det jättebra och vi är inte ett dugg oroliga där. Han har ju också fått ett A-lagskontrakt nu.

• Mattias Nörstebö och Adam Bergqvist har också varit ombytta i några elitseriematcher.

– Det finns många bra backar i juniorlaget som får en riktigt bra utbildning. Mattias är ju bara 17 år och ett stort löfte. Men det är klart att han kanske inte fanns med i A-lagsplanerna redan nu.

• Men han kommer att få istid mot Luleå?

– Som det ser ut kommer vi att gå runt på sju backar. Senaste segern vi tog var ju borta mot Linköping och då spelade Mattias. Nu är det dags att vinna igen och då kastar vi in honom.

• Det är inte bara långtidsskador som ni har drabbats av. Simon Bertilsson, Simon Löf, Victor Berglind och Christian Djoos har varit borta till och från.

– Nu försvinner till exempel Berglind efter sin smäll mot Färjestad medan den tidigare sjuke Lööf kommer tillbaka. Klart det blir lite hattigt i backparen och vi får kasta om lite för mycket. Killarna får spela med olika partners och även skifta lite mellan höger och vänstersidan.

• Dennis Persson har missat 23 matcher hittills. Hur långt ifrån en comeback är han?

– Nyckelbenet var av på flera ställen och det var en värre skada än vi trodde från början. Nu kör han på is igen men jag hoppas att han kan vara med i finalspelet i European Trophy i mitten av december. Riktigt synd då Dennis började säsongen så bra och var en av de stabila och etablerade backarna vi hade räknat med.

Annons
Annons
Annons