Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs power play – inget att jubla över

Förra säsongen hade Brynäs elitseriens överlägset bästa power play.

I år har det inte lossnat.

Och gjorde det inte mot Färjestad heller.

– Men vi spelar ändå bra, det är bara målen som saknas, säger Daniel Widing.

Annons

Under guldsäsongen låg Brynäs i stort sett ständigt kring 25 procents utdelning i spelet en man mer på isen. Extremt bra, och förstås svårt att upprepa.

Under de nio första matcherna den här säsongen har man bara lyckats skicka in tre puckar i mål, och utdelningen nu är blygsamma 12 procent. Det placerar Brynäs i samma klubb som Luleå och Frölunda. Men det är åtminstone inte lika illa som i Växjö – tio matcher, noll pp-mål.

Än så länge är det ingen panik i Brynäslägret. Det finns tid att rätta till det som behöver rättas till.

– Just nu är det ineffektivt och vi lär vässa till oss. Men vi pratar mycket om tålamod och att behålla tron, det kommer så småningom, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Power play-spelet har givetvis analyserats i detalj för att försöka hitta någon enkel anledning till att det inte blir några fler mål. Slutsatsen?

– Att vi spelar bra, vi gör rätt. Vi har folk framför mål, vi har folk som skjuter och vi spelar runt pucken bra. Vi har inte fått utdelning bara. Det är målen som saknas, så enkelt är det, säger Daniel Widing.

Att ni bytt en del spelare från i fjol, hur mycket tror du det spelar in?

– Det gör man ju inför varje säsong, och vi behöver väl lite ytterligare tid för att spela ihop oss. Men jag tycker ändå vi fått in så puckskickliga spelare att det inte ska spela någon större roll.

Daniel Widing tycker gott att man kan ha höga förväntningar på Brynäs power play även den här säsongen, även om det självklart blir svårt att nå upp till 25 procent igen.

– De förväntningarna har vi på oss själva i alla fall. Vad är det man brukar säga? 20 procent, då har man gjort det bra. Vi får jobba mot det.

Mot Färjestad blev det totalt 5.17 minuters speltid i fem mot fyra – men inget Brynäsmål. I stället var det värmlänningarna som kunde avgöra matchen i just den spelformen i början på tredje perioden, när backen Ville Lajunen pricksköt in 3–1-målet. Brynäs, som var ineffektivt överlag, hade ingenting att komma med efter det och åkte på sin första förlust i Läkerol Arena den här säsongen.

– Vi behöver sätta chanserna för att komma in i en sån här match, och nu gjorde vi inte det. Färjestad var ett bättre lag för dagen, säger Tommy Jonsson.

Annons
Annons
Annons