Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsarna hänger kvar i VM-snacket

Brynäs bidrag klarade utrensingen. Och nu tussas Silfverberg, Järnkrok och Larsson ihop i samma kedja mot USA i morgon.

– Det verkar luta åt det, säger Larsson efter hemkomsten från Tjeckien.

Annons

Kajotbet Games i Tjeckien blev en plågsam historia, med tre raka förluster. Men det fanns trots allt glädjeämnen mitt i all bedrövelse. Och de kommer från Brynäs.

Calle Järnkrok, Johan Larsson och Mattias Ekholm var några få som verkligen tog chansen och visade att de vill vara med i VM.

Och som belöning får de hänga kvar ett tag till, åtminstone över genrepet i Läkerol Arena. Medan förbundskaptenen Pär Mårts under flyget hem från Brno meddelade fem spelare att de inte behövde åka till dagens samling i Globen kunde brynäsarna sitta säkra i stolarna.

– Det känns kul såklart, att få visa upp sig i en match till. Nu är man nära, det gäller att göra sitt bästa mot USA och verkligen prestera på topp för att komma med till VM, säger Johan Larsson.

Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv var långt ifrån nöjd med turneringen, men desto nöjdare med Brynäs bidrag till Tre Kronor.

– Det verkar som de tagit med sig spelet från SM-finalerna och fortsätter prestera bra. Även om vi inte vunnit matcherna så har de tillhört dem som visat mest de här dagarna, säger han och utvecklar omdömet om Brynäskillarna:

4 Calle Järnkrok.

– En skicklig spelare, som spelar hockey i hög fart. Calle har lösningar på det mesta och ger alltid 100 procent i varje byte.

4 Johan Larsson.

– Lite mer kraftfull. En bra tvåvägscenter som varit jättebra här nere.

4 Mattias Ekholm.

– Ung, skicklig back som står för hög fart och teknik. Har det som behövs på internationell nivå.

Efter landskampen ryker fyra namn till och på torsdag måste Tre Kronor anmäla minst 15 spelare (varav två målvakter) till VM.

I dag ansluter nio NHL-proffs till träningen i Stockholm.

Efter fiaskot i Tjeckien har Tre Kronor nu fem raka förluster bakom sig.

– Förlorar man mycket undrar man alltid varför, men nu kommer det in nya spelare och vi får börja om på nytt med nya individer. Nu är det dags att börja vinna igen, säger Johan Garpenlöv som vill se en rad förbättringar mot USA.

– Framför allt en seger, det behöver vi, och att vi kuggar i varann och börjar spela så som vi sagt att vi ska göra.

Spelarna som fick lämna VM-äventyret i går kväll var Patrik Lundh, Jonas Andersson, Mattias Karlsson, Johan Harju och Linus Omark.

Foto: scanpix

Annons
Annons
Annons