Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cody spelklar nästa vecka

Med Andreas Thuressons hjälp har Brynäs värvat NHL-backen Cody Franson, 25. Men elitseriedebuten dröjer – han blir förmodligen spelklar först nästa vecka.

– Det finns en del praktiska saker kvar att lösa, säger Brynäs sportchef, Micke Sundlöv.

Annons

När Sundlöv jagade rätt backtyp använde han sig av sina egna spelare. Brynäsforwarden Andreas Thuressons har nämligen spelat ihop med Brynäs senaste värvning, Cody Franson, och de är dessutom goda vänner.

– Annars skulle jag begå tjänstefel. Vi pratar om en mycket bra back och han har fått goda vitsord av både Thuresson och Anders Lindbäck som också spelat i samma lag, säger Sundlöv, om hur klubben under gårdagen gjorde klart med den 193 cm långe och 93 kg tunge rightskyten.

Och Cody Franson kommer säkert att bidra med mycket i Brynäs. Både med den offensiva styrkan, men även i det fysiska spelet.

– Det är en riktigt bra hockeyspelare. Stor, stark och med ett jäkla bra skott. Han gjorde många power play-mål när vi spelade ihop. Sedan är det en bra kille utanför isen också, säger Thuresson.

– Han fixar garanterat att använda kroppen och spela fysiskt också med en och annan tackling. Han främsta tillgång är nog spelsinnet i alla fall. Han läser spelet grymt bra och skulle dessutom passa bra på den stora rinken här, säger fortsätter Brynäsforwarden.

Inför förra säsongen ingick Franson i en bytesaffär mellan Nashville och Toronto. Han gjorde 80 matcher för Nashville säsongen 2010-11 och det blev 57 matcher för Toronto 2011-12 med sex respektive åtta mål.

Hans situation är också speciell då han inte har något NHL-kontrakt. Avtalet med Toronto gick ut efter förra säsongen och förlängdes inte under sommaren. Nu med lockouten på gång på andra sidan Atlanten är han kontraktslös.

Man kan anta att Cody Franson – som kommer att spela med nummer 44 på ryggen i Brynäs – nu blir lagets bäst betalde spelare, i fjol tjänade han runt 400 000 kronor i månaden i NHL, men Micke Sundlöv är inte särskilt intresserad av att diskutera hans lön.

– Det är något som stannar mellan honom och mig. Jag kommenterar inget vad gäller den ekonomiska biten, säger Brynäs sportchef.

Men backens elitseriedebut får vänta, förmodligen blir han inte spelklar förrän nästa vecka.

– Han ansluter nog i slutet på den här veckan, det är inte troligt att han spelar i helgen, säger Sundlöv.

Sporten sökte Cody Franson, som är kvar hemma i Kanada, under hela måndagskvällen utan att få tag i honom. Men i Brynäs pressmeddelande säger nyförvärvet att det ska bli inspirerande att komma till Gävle.

– Jag var i Sverige och spelade JVM, och jag gillade verkligen landet. När jag nu fick möjligheten att åka över själv och spela i Brynäs var det inget att tveka över, säger Franson som skrivit på för resten av säsongen.

– Jag känner Andreas Thuresson sedan tidigare, och elitserien är en bra liga, menar han.

Annons
Annons
Annons