Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det finns en nivå till"

En dryg femtedel av elitserien är spelad och Brynäs har mött alla lag en gång.

Regerande mästarna är med i tabelltoppen och det är bara målskillnad som skiljer till ledarlaget Modo.

Tränaren Tommy Jonsson summerar intrycken så här lång inför kvällens match borta mot Växjö.

Annons

– Det är klart att vi är nöjd med starten och de 25 poäng vi har tagit så här långt, säger Tommy.

• Vad är du mest nöjd med hittills?

– Försvars- och målvaktsspelet har varit väldigt stabilt från första början och det har också gett ett vasst anfall. Vi har jobbat hårt hela tiden.

• Är det en effekt av SM-guldet och det självförtroende det gav?

– Nja, det kanske jag inte vill säga. Det som hände i våras är historia nu och det är andra förutsättningar nu med nya spelare och så vidare. Men vi har ett bra självförtroende och det är viktigt. Det finns dessutom riktigt bra moral i laget och det har vi visat genom att vända några tuffa underlägen till segrar.

• Men ni har ännu mer att ta av?

– Ja, det känns absolut så. Det finns en nivå till som vi gärna vill komma upp till och det är en process som pågår hela säsongen.

• Är du nöjd med de nya spelarna som kommit in i laget?

– Väldigt nöjd. Samtliga har bidragit och det är bra karaktär på alla – det är viktigt.

• Säg någonting om Elias Lindholm.

– Jag är inte förvånad över hans framfart men däremot oerhört imponerad. Jag svarade Elias redan innan säsongen på frågan om vem jag trodde skulle få sitt genombrott. Han har dessutom inte bara gjort mål och poäng utan går också in i matcherna med energi och kraft.

• Nu är bara 12 av 55 matcher spelade och det är en lång väg kvar till ett slutspel. Men hur trygg går det att känna sig som tränare för ett topplag?

– Det går inte att slappna av och det finns ingen lugn stund. Man måste vara där hela tiden annars kan det svänga fort. Elitserien är oerhört jämn och tät – det är bara att titta på resultaten där många matcher slutar med uddamålsvinster.

• Vad säger du om kvällens möte med Växjö?

– Också det en riktigt tuff uppgift där vi måste vara på topp för att vinna. I premiären här hemma krävdes det straffar och det kommer säkert att bli lika hårt nu också.

• Jonas Nordquist och Calle Järnkrok tränade inte. Blir det några ändringar i laget?

– Jag lämnar inte ut någon information där. Laget tas ut på matchdagen. Sebastian Lauritzen och Dennis Persson spelar inte – det är det enda jag säger.

• Ni flyger direkt från Växjö på söndag till Finland och Tammerfors för möte med Tappara i European Trophy. Hur laddar ni för det mitt i elitserien?

– Det har vi vetat om hela tiden och det är inga problem. Vi siktar på att ta oss till slutspelet där och då måste vi vinna mot Tappara. Vi flyger dit från Växjö, spelar matchen, flyger hem och möter AIK på onsdag. Det funkar bra.

Annons
Annons
Annons