Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsstjärnan kvar i Brynäs

Det fanns planer på att bryta kontraktet och flytta hem till Norrbotten igen.
Men nu har Emma Eliasson bestämt sig.
– Jag stannar kvar i Brynäs och kör minst en säsong till, säger landslagsstjärnan.

Annons

Hon kom till Gävle och Brynäs från Kiruna och det var en dos av hemlängtan som gjorde att tankarna på att flytta hem föddes. Dessutom var Piteålaget Munksund/Skuthamn, som ju Brynäs hade en riktigt batalj mot i SM-slutspelet i våras, väldigt intresserat och på hugget för att få Emma i laget.

– Men det var mycket frustration över att jag hade en skitsäsong också. Jag har bott i Gävle och spelat i Brynäs i sex säsonger nu och det blir i alla fall minst en till. Det är ett beslut som växt fram nu med lite distans till det som hände, säger Emma som har kontrakt ytterligare en säsong.

Hon är Brynäs viktigaste och bästa spelare men hade en tung säsong trots att det blev en ny SM-final med klubblaget.

– Jag har varit alldeles för mycket skadad och inte kommit upp i rätt nivå varken i klubb- eller landslaget. Jag kunde ju inte heller vara med på så många landslagssamlingar som jag hade önskat för alla skador.

Det sista som hände den här säsongen var att Emma fick avbryta VM i Kanada och flyga hem. Det var en krånglande ljumske som satte stopp och det blev inget mästerskap.

– Klart det var både jobbigt och tråkigt. Vi hade ju förlorat tredje raka SM-finalen med Brynäs kort före det och jag var verkligen laddad för att avsluta säsongen på ett bättre sätt. Nu blev det tyvärr inte så.

Med det i bagaget kom funderingarna på att flytta hem. Men för Brynäs del var det skönt att Emma kom på bättre tankar.

– Jag håller på och rehabtränar nu och ska förhoppningsvis få ett år helt utan skador. Då känns det väldigt inspirerande att köra ytterligare ett år och någon gång ska vi väl få det där SM-guldet som vi längtar efter.

Minst en säsong till blir det och sedan går kontraktet ut.

– Jag har bestämt mig att spela här den här säsongen och sedan får vi se. Det beslutet väntar jag med, avslutar Emma.

Annons
Annons
Annons