Silfverberg går inte att stoppa

Poäng i 16 raka matcher. Jakob Silfverbergs svit blir bara längre och längre. – Jag spelar ut i alla matcher känner jag, jag spelar precis som jag vill spela, säger 21-åringen, som här lägger ut texten om...

... att det blev poäng till slut i förra matchen:

– Ja, det blev ett grusassit till slut ändå. Vi brukar kalla det så, ett skitpoäng. Kul att vi fick hänga en i vår kedja också, jag tror att det var viktigt att vi fick göra det redan i första matchen. Det var en sisådär match från vår kedja, vi sa till varandra sinsemellan att vi gör en godkänd insats men inte mycket mer. Tur att vi hade tre andra kedjor som var riktigt bra, nu får vi se till att steppa upp det lite vi också.

... hur viktigt det var med seger:

– Det var jäkligt viktigt. Det sätter lite press på Frölunda nu, det blir en tuff match för dem.

... den här säsongen jämfört med fjolårets, då han hade några svackor längs vägen:

– Framför allt har självförtroendet blivit mycket bättre. Jag spelar ut i alla matcher känner jag, jag spelar precis som jag vill spela. Jag tycker att det är fruktansvärt skönt och kul att jag har fått det förtroendet av Tommy (Jonsson), som låter oss spela på det sätt vi gör.

– Jag har inte haft någon riktig dipp. Det var lite i början av säsongen som det var lite tungt i kanske tio matcher, när det inte funkade riktigt, men sedan dess har det rullat på. Och samtidigt som det har känts bra har även poängen rullat in, och det gör väldigt mycket också. Ofta kan man spela bra men får inte poängen med sig, och då kan det bli en liten funderare. Men nu har jag fått poängen med och det ger oerhört mycket självförtroende.

... hur han skulle reagera om någon annan spelare gjort poäng i 16 raka matcher:

– Helt sjukt!

.. att inte vara lagkapten längre:

– Det är ju ”Dacke” (Andreas Dackell) som är vår kapten. Det kändes fel att ha lagkaptensbindeln när han var tillbaka, så det var lite skönt när han tog över. Jag fick vikariera ett tag kan man säga, och det var fruktansvärt kul, jag lärde mig väldigt mycket under de matcherna. Man får ta ett större ansvar inom laget och får konversera med domarna.

– Nu kan jag gnälla och skrika på domarna igen (skratt). Nädå, det ska man inte göra.

... att motståndarna är på honom och Calle Järnkrok lite extra i slutspelet:

– Jag och Calle är ju inte kända för att vara de som spelar så fysiskt själva, så det är klart att motståndarna går på oss lite extra. Jag tycker ändå att vi behärskade det ganska bra, och vi har ju Mats Lavander också som är bra på sånt där. Calle har väl lite problem med att tacklas, men jag kan sätta in nån propp ibland även om det inte blir så ofta. Det kommer att gå bättre och bättre.

... om att han gör sitt sista SM-slutspel på ett bra tag:

– Man vet ju aldrig, jag kanske kommer tillbaka redan nästa år, men förhoppningsvis gör jag inte det. Så det är klart att det känns lite speciellt för min del att det här är det sista slutspelet på ett tag. Men det känns riktigt bra i laget och vi har en jäkligt stor chans, bara vi spelar som vi ska göra.

... om att spela Stanley Cup-slutspel med Ottawa om Brynäs åker ut tidigt – och därmed säga nej till VM-spel:

– Ottawa har faktiskt inte sagt nånting, men jag vet att Marcus Krüger gjorde det förra året (med Chicago, red anm). Jag skulle absolut ställa upp. Får jag chansen tar jag den, det är trots allt världens bästa liga.

... snacket om att brynäsarna skulle filma:

– Det har blommat upp till världens grej nu. Jag vet inte var de har fått det ifrån, ingen aning. Det var först Modo som började med det, de blev väl lite griniga eller avundsjuka eller nånting. Men ska man orka lägga sin energi på sånt där då vet jag inte var man har sitt fokus egentligen.

– Man vet ju aldrig, det kanske påverkar någon (domare) i något beslut, och det skulle vara fruktansvärt tråkigt och oerhört oproffsigt. Jag tror faktiskt helt ärligt att det inte finns någon som filmar, det skulle vara jäkligt löjligt – och i så fall skulle jag rycka tag i honom på en gång. Det kanske finns i fotboll, men i hockey tycker jag inte man gör sånt.

Dela
  • +1 Intressant!