Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Slutspelat för Markström och Thuresson

AHL-slutspelet är över för både Jacob Markström och Andreas Thuresson.

Den sistnämnde väntas fortsätta karriären i Brynäs – men han är ännu inte presenterad som nyförvärv.

Förre Brynäsmålvakten Jacob Markströms San Antonio Rampage är utslaget ur AHL-slutspelet, Calder Cup.

Oklahoma City Barons, med Magnus Pääjärvi-Svensson och Anton Lander i laget, vann den femte kvartsfinalen på bortais med 4–3 och är därmed vidare till semifinal med 4–1 i matcher.

Ryan Keller avgjorde matchen i numerärt överläge med drygt två minuter kvar att spela. Jacob Markström stoppade 27 av 31 skott och drog också på sig två utvisningsminuter.

Tre Kronor har två öppna platser inför fortsättningen på VM-turneringen, varav en målvaktsplats. Men något VM-spel för Markström blir det inte. Förbundskaptenen Pär Mårts har valt att bara hålla målvaktsplatsen öppen för New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist.

Natten till i dag möttes Rangers och Nicklas Bäckströms Washington Capitals i den sjunde och avgörande kvartsfinalen i Stanley Cup. Om Lundqvist och New York Rangers gick segrande ur striden talar det mesta för att Bäckström ansluter till VM-truppen.

Inte heller för Andreas Thuresson blir det någon Calder Cup-semifinal. Hans Connecticut Whale föll borta mot Norfolk Admirals med 2–1 efter förlängning och blev därmed utslaget med 4–2 i matcher.

Thuresson ska vara överens med Brynäs om en övergång, men enligt sportchefen Michael Sundlöv är ingenting klart än.

– Jag har inga kommentarer i det fallet. Nu är det fullt fokus på vad som händer med Andersén, Granström och Svedberg, säger Sundlöv.

Niclas Andersén och Jonathan Granström är båda aktuella för spel i ryska KHL, vilket Sporten redan berättat. Och målvakten Niklas Svedberg ser ut att försvinna till NHL.

– Inte ett ljud, svarar Sundlöv på frågan om det har hänt något nytt när det gäller den trion.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons