Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laget gjorde som Frida – tog brons i SM

Hofors ridsällskap tog SM-brons i fälttävlan även den här helgen. Det var i lag-SM som 4-mannaleget Emmelie Rudberg, Elin Evertsson, Ulrica Dilén och Karin Gustavsson blev trea och hade ridit hem bronsmedaljerna.
– Knallsensation! Utbrister lagledaren Annki Andersén.

Annons

Förra helgen var det Frida Andersén som tog brons i individuella svenska mästerskapen för seniorer med sin Herta i Baldersnäs, Dalsland.

En vecka senare var det nu dags för lag-SM för både ponnyer och hästar i Årsta-Runsten, Stockholm. Hofors ridsällskap tog SM-brons igen!

I hästarnas lag-SM kom sju lag till start, varav tre var rena klubblag och resten allians-lag. Det var de tre medaljlagen som var rena klubblag: Guldmedaljörerna Hermanstorp, silvermedaljörerna i hemmalaget Årsta-Runsten och bronsmedaljörerna Hofors,

Lyckliga lagledaren Annki Anderséns kommentar till sensationen:

– Man får nypa sig i armen för att tro att det är sant. Tjejerna hade inga förväntningar på sig, de åkte bara dit för att se och lära och ha kul. För Elin och Ulrica var det till och med debut i enstjärnig klass.

Så här gick det för Hoforsekipagen i denna startordning, Annki berättar:

- Emmelie Rudberg/Anolanda D:

Dressyren hade kunnat gå bättre. ”Anna” blev jättespänd i det stora ridhuset. Hoppningen gick bättre, men det blev ändå två nedslag. I terrängen gjorde Emmelie en kanonritt och var felfri inom tiden på den leriga banan, som höll på att suga musten av ”Anna”.

- Elin Evertsson/Flowerhill Presence:

Det var en snygg och prydlig dressyr. Fick lite problem i hoppningen, men klarade sig undan med blotta förskräckelsen, efter att Presence hade kanat igenom ett hinder = 22 straffpoäng. Terrängen såg ut från början att gå som en dans, men på slutet klev hästen av sig en sko och ena stigbygeln gick sönder. De lyckades genomföra terrängritten på ren vilja med ett stopp och en massa tidsfel.

- Ulrica Dilén/Asta:

Dressyren vill ”Ulle” helst glömma. Asta bestämde själv, vilket inte gav så många domarpoäng. I hoppningen blev det fyra nedslag. Terrängen började jättebra. De hade klarat nästan alla de svåraste hindren, men vid ”Irish Bank” förstod Asta ingenting och stannade ut sig.

- Karin Gustavsson/Easy to love:

Hade som vanligt en bra dressyr och låg med i toppen. Fick ett oturligt pet på första hindret i banhoppningen, men avancerade ändå upp till placering inför terrängen. Karin gjorde en perfekt avvägd terrängritt på ynka sekunden över optimaltiden. Därmed gick de upp till en individuell fjärdeplats.

Annki sammanfattar Årsta Runstens sportryttares fälttävlan, som hade statusen elit och nationell:

– Vädret var uselt på lördagen, så dressyren flyttades inomhus. Banhoppningen blev väldigt utslagsgivande, de flesta lag fick en eller två ryttare uteslutna, men Hofors fick runt alla sina fyra ryttare. Vi var fortfarande sist, men marginalen för de andra lagen försvann, nu fick inget av deras ekipage misslyckas i terrängen om inte deras lag skulle spricka. Terrängbanan stod under vatten på lördagen. Men tack vare enorma amsträngningar från arrangörsklubben, till exempel pumpades vatten från banan och att det slutat regna, kunde tävlingen genomföras. Det var såklart tungt och lerigt …

Lag-SM för ponnyer gick på samma tävling, där Högbo/Hofors hade allians-lag. Av de hela 23 lagen kom gästrikelaget på övre halvan, elva. Utförligare referat kommer nästa onsdag.

Annons
Annons
Annons