Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stinas och Merlin sexa i sista tävlingen

Högbo RK:s Christina Elson vann och blev femma med sin Gambler i söndagens regionala dressyrtävling i Österfärnebo.
Gamblers första seger i den klassen, berättar Christina stolt.

Annons

Österfärnebo ryttarsällskap arrangerade 2-dagars dressyrtävlingar för ridhästar på Vretabanan i helgen. Söndagen var regional.

Det var huvudklassen Medelsvår B:4 som Högbo ridklubbs Christina Elson vann på 66,739 procent med sin och mamma Gunillas valack Gambler (efter Gigolo - Vermouth, uppfödare Stuteri Lindevik). Med nya Chardonnay blev Christina delad fyra, först utanför prispallen, på 61,739 procent, Det andra startande gästrikeekipaget var Hofors Frida Andersén/Herta. Resten av klassens deltagare representerade Uppsala dressyrsällskap, Djurgårdens RK, Segersta SR, Upplands Bro RF, Salaortens RF, Gripens RF, Björklinge RF och Folkärna RS.

Det var i den näst högsta klassen, Medelsvår C:1, som Christina och Gambler blev femteplacerade, på 65,106 procent. Från Heby kom vinnaren Sandra Dahlin med Ichi och tog sin andra raka seger för dagen. Därmed slog de sig själva i procent, på dagshögsta 73,191. Övriga gästrikar var här Storvik Ovansjös Carolina Jonsson/Twostep, Högbos Sara Wallström/Don Rocco och Gävle FRK:s Susanna Ödgren/Cooghan.

– Vi hade två rejäla missar i Medelsvår C:1, där Gambler bytte galopp i en mellangalopp och i en förvänd galopp. Vi fick ändå 65 procent, som räckte till femteplaceringen, vilket var väldigt överraskande och roligt. I sista klassen för dagen, Medelsvår B:4, hade jag mer tryck i Gambler och vi höll ihop det bra med någon mindre miss. Vi fick 66 procent, som räckte till segern. Gamblers första seger i den klassen, kommenterar Christina.

Ekipaget är bosatt i Gävle och tävlar för Högbo RK.

Sandra och Ichi tog innan dess hem segern i Lätt A:4 på 73,171 procent och över elva konkurrenter.

Högboseger blev det i likhet med avslutningen även i inledningen: Karin Johansson Hjern vann Lätt A:3 med sin A Capella (efter Sandakan - Obelix) på 60,968 procent.

Annons
Annons
Annons