Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25 miljoner kronor till skolsalar och kök

/
  • FÖRSTORAS. Nu ska F-huset här vid högstadieskolan Rotskärsskolan moderniseras för att man där ska rymma låg- och mellanstadiet från Jungfruholmens skola.

Ombyggnationen av köket och F-huset på Rotskärskolan i Skutskär kan sätta igång. Älvkarleby kommunfullmäktige har klubbat ett investeringsanslag på 25 miljoner kronor.

Annons

Beslutet togs under onsdagens sammanträde. 14 miljoner avser F-huset och 11 kök och matsal. F-huset ska moderniseras då låg- och mellanstadieeleverna som i dag går på Jungfruholmens skola ska in där. De lokalerna, som kommun hyr, är uppsagda till terminsslutet 2013.

– Vi har tappat elever och det finns tomma lokaler som bör utnyttjas, säger Patrik Österbring, teknisk chef på kommunen.

F-huset, som är från 50-talet, ska handkappanpassas, förses med fler toaletter, med mera. Varje klass kommer att få klassrum, ett rum för kappor och ett grupprum. Särskolan får mer utrymmen. Köket byggs om för att skolan ska börja med egen matlagning. I dag tas kyld mat från Sodexo i Gävle som värms upp i ett mottagningskök.

– Köksarbetena börjar efter påsk, säger Patrik Österbring.

Enligt honom har skolan ännu inte bestämt hur matfrågan ska lösas resten av den terminen. Ett förslag är att eleverna ska äta i aulan och att man där sätter dit en ugn.

Upphandlingen av byggarbetena sker inom kort. Österbring hoppas att bygget kan komma igång efter årsskiftet.

Annons
Annons
Annons