Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camparna har trotsat vädret

/
  • Veteraner. För åttonde sommaren i rad besöker Sigyn och Eie Ögren Rullsands camping. Dåligt väder har inte hindrat vare sig dem eller andra från att campa i sommar. Flera campingar har nämligen haft full beläggning i sommar. ”Det har varit fler husvagnar här än vad jag räknat med”, säger Eie Ögren.
  • Närhet till havet. Sigyn och Eie Ögren, från Fors utanför Avesta, söker sig till Rullsands camping på grund av stranden och närheten till havet. I år blev det visserligen inget dopp för Eie. Men det har inte hindrat vare sig dem eller andra att ta sig till campingen.

Regn och rusk verkar inte ha hindrat sommarens campare. För trots dåligt väder har det varit fullbelagt på flera av de campingar som Arbetar­bladet varit i kontakt med.

Annons

Slutet för sommarsäsongen närmar sig på Rullsands camping i Skutskär. På området för säsongscampare står ett sjuttiotal husvagnar fortfarande kvar.

För Eie och Sigyn Ögren, som gör sin åttonde sommar i Rullsand, är det sista dagen innan hemresan till Fors utanför Avesta. När Arbetarbladet träffar dem är de i full gång med att packa ihop grejorna i husvagnen som har varit deras hem sedan slutet av juni.

– Sommaren har varit kass om man ser till vädret. Men vi har haft kul ändå, säger Sigyn.

Dåligt väder har inte hindrat vare sig dem eller andra campare från att söka sig till campingen.

– Det har faktiskt varit mer husvagnar här än vad jag räknat med, säger Eie.

Enligt platschef Anna Hidegren har beläggningen varit ungefär densamma som tidigare år.

– Det som man märker är att det är färre badgäster. Men vädret har egentligen inte påverkat hur många campinggäster vi har haft.

Engesbergs camping utanför Gävle har också gått bra.

– Förra året hade vi omkring 15 000 besökare. I år har vi haft runt 18 000 och då är säsongen inte slut än, säger Hans Gröning, ordförande i Engesbergs camping.

Vad tror du det beror på?

– Jag har faktiskt inte den blekaste. Vi är själva förvånade i och med att det varit så dåligt väder.

På Strandbadens camping i Årsunda har man haft fullt hela sommaren. Ägaren Roland Haglund spekulerar i varför:

– Nu när många har dyra och fina husvagnar vill man nyttja dem. Sedan är det kanske också en efterdyning av alla campingprogram som går på tv.

Eie och Sigyn Ögren föredrar campinglivet eftersom det innebär mindre arbete än om man skulle ha ett hus. De uppskattar även gemenskapen på campingområdet som påminner om ett litet samhälle.

Utan att tveka svarar de ja på frågan om de kommer tillbaka för en nionde sommar i Rullsand.

För Eie är det havet som lockar mest.

– Fast du har ju inte badat en enda gång i år, säger Sigyn.

– Ja, men ändå, skrattar Eie.

text

Annons
Annons
Annons