Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu öppnar nya Rullsand

/
  • Anna Hidegren, nyanställd platschef på Rullsands camping, har höga förväntningar inför årets säsong.
  • Jan Lundqvist, VD på Upplandsstiftelsen är nöjd med hur allt blev.
  • Restaurangen var klar redan förra året, men i år öppnar den.
  • Nya stugor. Ett helt stugområde har ställts i ordning på den del av campingen som en gång var naturistcamping.

De kallar den Mellansveriges riviera och hoppas att ännu fler ska upptäcka pärlan vid Dalälvens utlopp. Under två år har Upplands- stiftelsen rustat Rullsands camping för 11 miljoner.
– Nu kan man verkligen vara stolt över hur det ser ut, säger nya platschefen Anna Hidegren.

Annons

Den här onsdagen hörs fågelkvitter, någon enstaka bil och, om man lyssnar riktigt noga, havsbrus. Ett par kommer för att köpa hamburgare i camping-restaurangen som byggdes till förra säsongen.

En splitter ny minigolfbana väntar på spelsugna. Solen skiner som på beställning. Det är som lugnet före stormen. Lugnet före semestern och anstormningen.

– De flesta gästerna kommer redan i morgon. Då har vi bemannat extra i receptionen. Jag hoppas på en fantastisk sommar med glada och nöjda gäster, säger den nyanställda plats- chefen Anna Hideberg. Campingen och havs- badet ägs och drivs av Upplandsstiftelsen, som får sina pengar från kommuner och landsting i Uppsala län. Stiftelsen har under två år investerat omkring 11 miljoner i campingen. Servicebyggnaderna, med toaletter, duschar och kök, är som nya.

– Det var 70-tals- standard där tidigare. Nu börjar det bli som vi vill ha det här. Det sprider sig ganska snabbt bland campare hur det är på olika campingplatser, säger Upplandsstiftelsens vd Jan Lundqvist.

Åtta moderna campingstugor har byggts där naturistcampingen låg en gång i tiden. Tio äldre och betydligt mindre stugor har rustats och flyttats dit så att en hel stugby har skapats.

Den här onsdagen före stormen klipps ett band för att säga: Nu är vi färdiga. Omkring 15 personer, press och kommunfolk, visas runt på campingen.

– Vad glad jag blir. Det har blivit så fint, utbrister lokalpolitikern Clarrie Leim när hon tittar in i en av de upprustade stugorna.

Att fylla campingen i juli är inte så svårt. En betydligt större utmaning är för- och eftersäsongen. En förhoppning är att människor ska vilja hyra den nya restaurangen för födelsedags-fester och småkonferenser, med eller utan personal.

Annons
Annons
Annons