På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Rotskärsskolan firar hela veckan…

+
Läs senare
/

Kubakrisen, Beatles och Rotskärsskolan. Nu ­fyller grundskolan i Skutskär ett halvt sekel och det firas med öppet hus.

Eleverna på Rotskärsskolan har under veckan fått göra egna arbeten där de fått lära sig mer om de fem decennier som passerat. Allt har resulterat i affischer som nu sitter uppe i skolans korridorer.

– Det ska bli kul att få visa upp skolan och att så mycket har förändrats under 50 år, säger Christoffer Elfström som går i nian.

Klasskamraten Samantha Palmgren håller med. Både hennes pappa och bror har också varit elever på skolan. Hon visar upp ett foto på avgångsklassen från 1976.

– Pappa ska vara här någonstans. Han har ljuslockigt hår, men jag hittar honom inte.

Klockan 13 på fredagen invigs jubileumsveckan. Då är alla välkomna att ta del av skolans utställning som förutom elevarbeten består av foton och gamla skolprylar som samlat damm de senaste 50 åren.

För SO-läraren Lotta Andersson blir det dubbelt firande då hon är inne på 30:e året som lärare på Rotskärsskolan.

– Ungdomar är mer öppna och frimodiga i dag. De är nyfikna och ifrågasätter på ett positivt sätt, säger hon om vad som förändrats mest under sina år som lärare.

Även för rektorn Birgitta Skärberg blir jubileet speciellt.

– Jag gick ut härifrån 1968. Det är fascinerande att se vad som har hänt sedan dess. Se bara på byggnaden.

  • Rotskärsskolan

    Fyller: 50 år.

    Bakgrund: I dag invigs Rotskärs­skolans 50-årsjubileum med inbjudna gamla Rotskärselever, tidigare rektorer och lärare som var med när skolan byggdes 1962.

    Firar: I kväll är det fest på skolan för de vuxna som köpt biljett. Firandet fortsätter nästa vecka då gamla Rotskärselever kommer och hälsar på i klasserna. Bland annat GIF-tränaren Per Olsson. Nästa fredag får eleverna en efterlängtad festkväll.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons