Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotskärsskolan firar hela veckan…

/
  • Christoffer Elfström, Samantha Palmgren, Sofie Landquist, Lotta Johansson, Birgitta Skärberg och Tony Tran bjuder tillsammans med de andra eleverna och lärarna in till öppet hus på Rotskärsskolan.
  • Första eleverna som gick ut Rotskärsskolan 1965.
  • Christoffer Elfström, Samantha Palmgren och Tony Tran ser alla framemot att visa upp skolan. ”Den har förändrats jätte­mycket bara under de tre år vi har gått här”, säger Christoffer Elfström.

Kubakrisen, Beatles och Rotskärsskolan. Nu ­fyller grundskolan i Skutskär ett halvt sekel och det firas med öppet hus.

Annons

Eleverna på Rotskärsskolan har under veckan fått göra egna arbeten där de fått lära sig mer om de fem decennier som passerat. Allt har resulterat i affischer som nu sitter uppe i skolans korridorer.

– Det ska bli kul att få visa upp skolan och att så mycket har förändrats under 50 år, säger Christoffer Elfström som går i nian.

Klasskamraten Samantha Palmgren håller med. Både hennes pappa och bror har också varit elever på skolan. Hon visar upp ett foto på avgångsklassen från 1976.

– Pappa ska vara här någonstans. Han har ljuslockigt hår, men jag hittar honom inte.

Klockan 13 på fredagen invigs jubileumsveckan. Då är alla välkomna att ta del av skolans utställning som förutom elevarbeten består av foton och gamla skolprylar som samlat damm de senaste 50 åren.

För SO-läraren Lotta Andersson blir det dubbelt firande då hon är inne på 30:e året som lärare på Rotskärsskolan.

– Ungdomar är mer öppna och frimodiga i dag. De är nyfikna och ifrågasätter på ett positivt sätt, säger hon om vad som förändrats mest under sina år som lärare.

Även för rektorn Birgitta Skärberg blir jubileet speciellt.

– Jag gick ut härifrån 1968. Det är fascinerande att se vad som har hänt sedan dess. Se bara på byggnaden.

Annons
Annons
Annons