Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömmar kan ha burit kroppen över en mil

/

Enligt polisen talar mycket för att det är 18-årige Didrik Öhlander som tre fiskare upptäckte under torsdagen vid Långsand.
Fyndplatsen är över en mil vattenvägen från platsen i Bodaån där Didriks keps hittades.

Annons

Efter 18-årige Didrik Öhlanders försvinnande natten till 7 december har hans keps, som hittades i Bodaån kort därefter, ansetts högintressant av polisen.

Efter fyndet fokuserades sökandet på vattendraget – helikopter och sonarutrustning användes. En sonarbild ska också ha visat något i Bodaån som liknat en kroppskontur ett par dagar efter försvinnandet.

Sannolikt är att sökandet efter den försvunne Didrik tog slut på torsdagsförmiddagen då tre fiskare som vandrade längs havskanten i Långsand upptäckte en livlös kropp på klipporna.

Det är signalementsdetaljer och fynd på platsen som talar för att det är Didrik som hittats, har polisen tidigare berättat.

Fyndplatsen är en mil fågelvägen från centrala Skutskär och över en mil vattenvägen från platsen där kepsen hittades.

– Vår erfarenhet av tidigare försvinnanden är att en kropp som hamnat i vatten kan färdas ganska långt beroende på strömmar, säger Christer Nordström, presstalesman hos polisen i Uppland.

Mellan platsen där kepsen hittades och fyndplatsen för kroppen sticker både Billudden och Långsandsöarna ut i Östersjön. Christer Nordström är försiktig med att kommentera en eventuell färdväg för kroppen.

– Jag har ingen bra koll på geografin i området och vill därför inte spekulera.

Christer Nordström tar upp fallet med Stockholmsbon Emil Jangelind, som försvann nyårsdagen 2014 i Uppsala. Han tros ha trillat i Fyrisån i centrala Uppsala och hittades 17 mars i Fyrisåns vatten i höjd med Ultuna över sex kilometer därifrån.

Exakt var en försvunnen person hamnat i vattnet är i ytterst svårt för polisen att utreda, konstaterar han.

– Var en kropp har hamnat i vattnet kan vi bara spekulera i.

Kroppen har transporterats till rättsmedicinska i Uppsala. Polisen inväntar besked när obduktion och formell identifiering kan påbörjas.

Annons
Annons
Annons