Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willow föddes på farstukvisten

/
  • Här ute på farstukvisten i duggregn och bara tio graders värme såg lilla Willow dagens ljus för första gången. För Clas-Erik Andersson, som blev pappa för första gången, var det en omvälvande upplevelse.
  • Willow

Lilla Willow hade bråttom att komma till världen. Så bråttom att hon föddes på farstukvisten hemma i Skutskär.

– Men allt gick jättebra och ambulanskillarna hann precis ta emot henne när hon kom ut, säger de nyblivna föräldrarna Madeleine Andersson Trollborn och Clas-Erik Andersson.

Annons

Egentligen skulle lilla Willow komma den 22 september men mamma Madeleine Andersson Trollborn fick inga indikationer på att dottern ville komma till världen förrän förra fredagen.

– Och då gick det väldigt fort i stället, skrattar Madeleine som har tre barn sedan tidigare.

När krystvärkarna började komma stod Madeleine i hallen och hade fullt sjå att klä sig.

– Jag hann tänka: "hur fan ska det här gå?!", säger Clas-Erik Andersson och berättar att han hann stoppa in BB-väskan i bilen innan Madeleine meddelade att bebisen nog var på väg ut.

Clas-Erik och hans pappa, som skulle hämta en nyckel hos familjen, fick hjälpas åt att lägga ned Madeleine på farstukvisten. När ambulansen svängde in på gården kunde Clas-Erik se hur lilla Willows huvud var på väg ut och ambulansförarna hann precis ta emot flickan.

– Man är ju lite borta så jag kommer ihåg att jag sträckte fram handen och tackade ambulanskillarna när de la henne på mitt bröst, säger Madeleine med ett leende.

Ambulansförarna fick gnugga igång andningen på Willow, som trots den dramatiska förlossningen mådde bra.

– Svärfar fällde en tår när första skriket kom, säger Madeleine och berättar att hon själv aldrig hann bli orolig.

– Lite stressigt var det allt, men ambulanskillarna var proffsiga. Inget blev som vi hade tänkt, men allt gick ju bra ändå, summerar förstagångspappan Clas-Erik.

Annons
Annons
Annons