Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiken i Mehedeby riskerar att läggas ned

/
  • TILL SALU. Mehedeby livs och pizzeria är till salu. Om ingen köpare skulle dyka upp kan ägaren Vahe Gharibyan bli tvungen att lägga ned verksamheten.

Mehedeby kan förlora sin enda servicebutik. Om ingen köpare är intresserad kan ägaren Vahe Gharibyan bli tvungen att lägga ned verksamheten.

Annons

Vahe Gharibyan äger hela fastigheten och driver all verksamhet tillsammans med sin familj. Nu har läget ändrats eftersom han och frun ska ha barn.

Vahe Gharibyan vill hitta en annan plats där barnet kan växa upp.

– Man tröttnar ju när man är på en och samma plats en lång tid och jag har ett barn på gång också, säger Vahe Gharibyan.

En annan anledning till försäljningen är att han inte har några anställda. Om någon i familjen inte kan jobba får han sköta allt själv, vilket har varit jobbigt i längden.

De flesta kunder är förbipasserande från E 4 som stannar till. Få kunder kommer från byn.

– Att få kunder från byn kan man glömma. Vi slänger saker hela tiden. Om jag köper in tio falukorvar säljer jag kanske två. Det är två–tre kronor dyrare här så de flesta åker och storhandlar någon annanstans i stället.

Trots det har verksam- heten gått bra ekonomiskt, men Vahe Gharibyan har personliga skulder efter att ha satsat pengar på fastigheten. Han hoppas nu på att få sälja.

– Om jag klarar av skulderna utan att sälja kör jag på men det kommer att bli tufft, säger han.

Annons
Annons
Annons