Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dement man påträffad

/
  • Hemvärnet hjälpte till vid sökandet efter den 83-årige mannen. Han påträffades också i skogen på fredagseftermiddagen.

Efter sökande i nära ett dygn påträffades den 83-åriga dementa mannen från Gällbo utanför Skärplinge vid liv. Mannen befann sig en kilometer från hemmet i mycket oländig terräng.

Annons

Upptäckten gjordes på fredagseftermiddagen vid 15.45-tiden. Den 83-årige mannen transporterades i ambulans till sjukhus för undersökning.

– Han var kontaktbar men medtagen. Det var mycket oländig terräng och man fick bära ut honom till en väg, säger polisens talesman Christer Nordström.

Mannen lämnade hemmet vid 18.30-tiden på torsdagskvällen. Sonen som var på besök hos fadern slog larm. Sökandet inleddes vid elvatiden på kvällen.

Under natten spanade polisen efter den försvunna mannen. De körde med motorcyklar och bilar längs skogsbilvägar. Styrkan hade hjälp av polishelikopter. På morgonen anslöt hemvärnet och man var mer än hundra man som finkammade terrängen.

Christer Nordström är mycket nöjd med resultatet av sökandet.

– Det känns helt underbart. Det är det mest fantastiska när vi hittar försvunna personer. Det är en lättnad framför allt för anhöriga, men även polis och andra inblandade.

Annons
Annons
Annons