Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre besökare – nu stänger banken i Skärplinge

/
  • SWEDBANK STÄNGER. Skärplingeborna Runo Nordin och Tommy Mårtensson tycker det är synd att banken slår igen. ”Tråkigt för de äldre som inte har dator. Det är synd för hela bygden” säger Tommy Mårtensson som inte kände till att kontoret skulle stängas.
  • FINNS FÖRDELAR. En fördel som Leif Bäckström, kontorschef för Swedbank i Tierp, ser med stängningen av kontoret i Skärplinge är att det blir en samlad kompetens i Tierp.

Swedbank stänger sitt kontor i Skärplinge 31 augusti.
Sedan kontoret införde kontantstopp har besöken minskat kraftigt.

Annons

– Tråkigt för bygden, säger Skärplingebon Runo Nordin, som lider med de äldre på orten.

I mars slutade Swedbank med kontanthanteringen vid kontoret i Skärplinge. I stället fick kunder hjälp med att skaffa bankkort samt vägledning hur de kunde ta ut pengar på ortens Icabutik, samt nyttja telefonbanken.

Bankkontoret hade fortsatt öppet två dagar i veckan.

Nu fem månader senare har Swedbank beslutat att stänga kontoret.

– Vi har haft ungefär fyra till fem kunder per dag. Det har minskat år från år, men när vi tog bort kontanterna blev det en väsentlig förändring, säger Leif Bäckström, kontorschef på Swedbank i Tierp.

Ingen personal sägs upp utan de två som arbetat i Skärplinge flyttas till Tierp. De ortsbor som brukar besöka banken måste hädanefter ta sig till kontoret i Tierp.

Leif Bäckström är medveten om att det blir en stor förändringar för kunderna – men han betonar att de kommer att göra allt för att hitta individuella lösningar.

– De senaste åren har det skett en ökad efterfrågan på rådgivning avseende lån, sparande, pensioner och försäkringar. Genom att smala kompetensen på vårt kontor i Tierp säkerställer vi att vi kan tillgodose det behovet.

Annons
Annons
Annons