På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Flyger och far vid arenan

+
Läs senare
/

Från klassiska plan som P 51 Mustang till Svenska flygvapnets stolthet JAS 39. En flygshow utöver det vanliga utlovas vid Tierp Arena

Showen hålls under lördagen. Publiken får se flygplan från 1920 till 2010. Det är såväl propellerplan som moderna Jet-stridsplan. Många av planen kommer också att stå uppställda på området och den som vill kan prata med piloterna.

Idén kommer från två av delägarna till arenan, Lars-Erik Lindberg och Leif Andréasson. De är båda flygentusiaster och ser så fort de kan flygshower. Andreasson säger i en kommentar att han alltid tyckt att flyg varit något stort. Han tror också att varje människa någon gång drömt om att bli pilot eller kunna flyga. Minst lika entusiastisk är medarrangören Jan Emilsson, som är Nordisk mästare i konstflyg och tidigare har anordnat flyguppvisningar. Han pekar på att anläggningen med 21000 sittplatser lämpar sig väl för showen.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons