Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolestrid i fullmäktige

/
  • KOMMUNALT. 95 procent av barnomsorgen i Tierps kommun drivs av kommunen. Som förskolan Linnean  i Skärplinge. Bilden togs när man precis premierats för sitt miljöarbete i våras.

Alliansen vill se privata förskolor i Tierps kommun. Socialdemokraterna menar att huvuddelen av föräldrarna är nöjda. Barnomsorgen väckte debatt under tisdagens kommunfullmäktige.

Annons

Moderaterna ville veta vad de styrande gör för att få fler privata förskolor. Dessutom undrade Daniel Blomstedt och Åsa Sikberg hur kommunen tillvaratar det enskilda barnets intresse.

– Vi annonserar inte i tidningen. Men när det uppkommer frågor hjälper vi gärna till. Vi motsätter oss inte att man startar verksamhet med god kvalitet, sa Jonas Nyberg (S), ordförande i utskottet barn och ungdom.

Han har besökt alla dagis i kommunen efter att han hört oro från föräldrar om ökade barngrupper.

– Visst framfördes det oro men de flesta var positiva. Vi har också gjort en enkät med 270 föräldrar där man på det stora hela är nöjda.

Här hakade Blomstedt på.

– Du säger att det bland de 270 fanns några som var missnöjda. I dag har de ingen annanstans att ta vägen än den kommunala barnomsorgen.

Åsa Sikberg undrade hur Nyberg kan vara nöjd med en personaltäthet i förskolan på 6,7 barn per vuxen.

– Våra barn är vår framtid och vi måste satsa i tidiga år, påpekade hon.

– Förskolan följer i dag en läroplan som gör att det behövs mer personal, sa Gunilla Wisell (KD).

Även centern och folkpartiet instämde i kritiken.

Annons
Annons
Annons