Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fuktproblemen håller eleverna utanför skolan

/
  • GOLVBYTE. Johan Tilefors och Simon Hållstrand tar bort det gamla golvet i skolsalen. Som en åtgärd mot fukt- problemen ska nytt golv in.
  • STÄNGD. Björkängsskolan kommer inte att vara i bruk när höstterminen drar igång.

När de drygt 100 eleverna i Karlholmsbruk börjar höstterminen blir det inte i Björkängsskolan. Uppropet sker i mindre byggnader vid Karlit. Orsaken är att fuktproblemen på skolan ska åtgärdas.

Annons

I samband med avslutningen tömdes skolan och sakerna ställdes i idrottshallen. I augusti går flyttlasset till Kolbacken vid Karlit.

– Det är en ganska omfattande renovering men jag hoppas att den ska vara klar till 1 oktober, säger tillförordnad produktionschef Lars Broberg.

Rektor Tommy Olsson säger att lärare inspekterat de tillfälliga skolokalerna och sagt att det går. Även om det blir trångt. Föräldrarådet på skolan känner sig tillfreds med att lärarna gett sitt klartecken.

– Vi har fått tycka till om de olika lösningsförslag som fanns, säger Camilla Gunnarsson i föräldrarådet.

Gunnarsson berättar att hennes 11-årige son Simon hade viss huvudvärk innan ventilationen på skolan åtgärdades.

När Arbetarbladet besöker Björkängsskolan håller TK Bygg på att riva ut golven i skolan. Nya golv är en åtgärd mot fuktproblemen. Ett annat arbetsmoment är att byta ut syllarna (balkarna) i väggarna.

Vaktmästaren Roger Karlström berättar att man tagit bort allt på väggar och golv. Nu samlar han ihop skräp som ska till åter- vinningen. Karlström tror inte att byggarbetena är klara i höst. På ett möte 8 maj fick föräldrarna tycka till om planerna. Enligt en mamma finns det tvivel från föräldrar om tids- ramen kan hållas.

Rektor Tommy Olsson är säker på att det blir ett lyft för eleverna att i slut- ändan komma till nyrenoverade lokaler. En skola som dessutom ska inrymma biblioteket som i dag ligger i en lägenhet samt förskol- avdelningen Trollungarna.

Hur ska ni fira den nya skolan?

– Det har jag inte tänkt på, men någon slags invigning blir det, svarar rektor Tommy Olsson.

Annons
Annons
Annons