Annons

Kommunens kunskaper om hörselskadade inte tillräcklig

/

I Tierps kommun ska all offentlig verksamhet vara tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar. Mycket fungerar men det finns fortfarande saker att förbättra menar Annette Thorell från Hörsel­skadades förening i Tierp.

Kommunens policy är tydlig men tillgängligheten för hörselskadade kan bli bättre menar Annette Thorell från Hörselskadades förening i Tierp. Sedan 2010 har de undersökt statusen på hörselslingor och andra hjälpmedel för hörselskadade i kommunen.

– Det är inte så illa, men det är inte helt tillfredställande, allt är inte hundraprocentigt, säger Annette Thorell.

Ibland är hörslingan avstängd i kommunens lokaler och ibland fungerar den inte alls.

– Jag förstår att de är besvikna. Emellanåt fungerar inte hörslingorna i olika lokaler och det har vi påpekat i de fallen, säger Marianne Eriksson (C), vice ordförande i beredningen Omsorg och livsmiljö i Tierps kommun.

Ett stort problem är okunskap i kommunen menar Annette Thorell. Alla från vaktmästarna i lokalerna till politikerna och tjänstemännen behöver upplysas om hörselskadades situation. Till exempel att präster och politiker som talar offentligt måste använda mikrofon.

– Det kan jag hålla med om. Det finns alltid saker att förbättra och det är bra att vi får ta del av de här åsikterna, säger Marianne Eriksson.

Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons