På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Kommunens kunskaper om hörselskadade inte tillräcklig

+
Läs senare
/

I Tierps kommun ska all offentlig verksamhet vara tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar. Mycket fungerar men det finns fortfarande saker att förbättra menar Annette Thorell från Hörsel­skadades förening i Tierp.

Kommunens policy är tydlig men tillgängligheten för hörselskadade kan bli bättre menar Annette Thorell från Hörselskadades förening i Tierp. Sedan 2010 har de undersökt statusen på hörselslingor och andra hjälpmedel för hörselskadade i kommunen.

– Det är inte så illa, men det är inte helt tillfredställande, allt är inte hundraprocentigt, säger Annette Thorell.

Ibland är hörslingan avstängd i kommunens lokaler och ibland fungerar den inte alls.

– Jag förstår att de är besvikna. Emellanåt fungerar inte hörslingorna i olika lokaler och det har vi påpekat i de fallen, säger Marianne Eriksson (C), vice ordförande i beredningen Omsorg och livsmiljö i Tierps kommun.

Ett stort problem är okunskap i kommunen menar Annette Thorell. Alla från vaktmästarna i lokalerna till politikerna och tjänstemännen behöver upplysas om hörselskadades situation. Till exempel att präster och politiker som talar offentligt måste använda mikrofon.

– Det kan jag hålla med om. Det finns alltid saker att förbättra och det är bra att vi får ta del av de här åsikterna, säger Marianne Eriksson.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons