Annons

Koppar hett eftertraktat

/

Kopparstölden från Tierps järnbruk i tisdags är ingen engångsföreteelse. Kopparstölder förekommer till och från i stor omfattning i Uppsala län.

Natten till tisdagen stals en kopparkärna från Tierps järnbruk.

Den tros innehålla koppar för cirka 50 000 kronor. Christer Nordström som är presstalesman hos polisen i Uppsala län är däremot inte förvånad över stölden.

– Nu var det ett tag sedan jag såg något om en stor kopparstöld men det förekommer hela tiden. Till och från är det rätt omfattande.

Arbetarbladet har tidigare skrivit om kopparstölder som förekommit i Norduppland, bland annat runt Strömsberg. Främst drabbas företag som hanterar skrot och metaller.

SJ har också haft stora problem med kopparstölder som orsakat förseningar i tågtrafiken och kostat miljontals kronor.

– Framför allt är stölderna vanliga under den varma årstiden när marken är bar och tågspåren är blottade, säger Christer Nordström.

Anledningen till att koppar är så populärt bland tjuvarna är de höga priserna på metallen. I många fall är det missbrukare som ligger bakom kopparstölderna, men det finns också de som begår mer avancerade stölder, till exempel från järn- vägarna berättar Christer Nordström.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons