På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Nu kan alla i Tierp bli ”tv-stjärnor”

+
Läs senare
/

En tv-kanal där tittarna själva är med och bestämmer och skapar innehållet. Det blir möjligt när Tierpborna får sin egen lokala kanal – på internet. – Med det här är man inte beroende av en tv-apparat eller sändningsmast för att göra tv, säger Johan Löfström, initiativtagare till TV Tierp.

Idén till webbkanalen fick Johan Löfström, designer och konstnär, när han var involverad i Gävles lokal-tv.

– Under den tiden växte internet fram och jag såg det som en möjlighet för orter som saknar kabelnätverk att sända egna program, säger han.

Kanalen är tänkt att fungera som ett öppet forum på internet där kommunens invånare kan sprida och hämta information.

– Allt som är allmännytta kommer att läggas upp. Privatpersoner kan bidra med egna filmer och föreningar och ideella organisationer kan lägga upp informationsfilmer, säger Johan Löfström.

När han själv växte upp i Tierp spenderade han otaliga timmar på den gamla biografen på Stora salutorget där hans pappa jobbade som maskinist.

Det var då Johan kom på att han ville arbeta med media och film när han blev stor. Nu hoppas han att webbkanalen ska inspirera ungdomar till att skapa egen film.

– Det här är ett försök till att bidra till spontankulturen, säger han.

  • TV Tierp

    Filmerna läggs upp via videosajten Youtube. Meningen med webbkanalen är att samla och sortera klipp med lokal anknytning, vilket gör det enklare för tittaren att hitta det hon söker.

    Vem som helst, privatperson eller förening, kan bidra med sina filmer.

    Det finns dock ett par kriterier för att få sin film upplagd på sidan. För det första måste det finnas en tydlig avsändare och innehållet måste vara någon form av allmännytta. TV Tierp grundar sig på ideell verksamhet utan annonsering. källa: tvtierp.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons