Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätravallen fritt från ogräs

/
  • SMUTSIGA MEN GLADA. Tonårstjejerna Mathilda Elebjörk, Lisa Kull och Linnea Persson hade inget emot att rensa ogräs - även om de blev rejält smutsiga. ”Jag vill kunna springa och sporta” säger en glad Linnea Persson.
  • ARBETSMYROR. Åttondeklassarna Alina Ryberg, Evelina Wåhlstedt, Emma Wiklund, Joel Mattsson och Jessica Mattsson hjälpte till med att få bort ogräs på löparbanan. ”Det har varit kul, nu kan vi springa på friidrottsdagen” säger Alina.

Nu kan löparbanan och längdgropen på Sätravallen åter användas. Tack vare flitiga elever på Ol Andersskolan som rensat bort allt ogräs.

– Det går snabbt när alla hjälps åt, säger Mathilda Elebjörk, 14 år.

Annons

Det pågick febril aktivitet på Sätravallen på fredagen. Alla elever i årskurs f–9 fanns på plats för att rensa ogräs på löparbanan, samt i längdgropen och kulstötarringen. Det krattades och grävdes i ett rasande tempo. Även lärare och några föräldrar hjälpte till. Österlövsta församling sponsrade med arbetskraft och redskap.

Linnea Persson, 14, hade inget emot att hjälpa till.

– Jag vill kunna springa och sporta här, så det är värt det, säger hon.

Det var idrottsläraren Maria Johansson som kom på idén efter att ha kollat in friidrottsanläggningen på Sätravallen. Föreningen har tyvärr inte haft tid att underhålla den – samtidigt som eleverna fått nyttja fotbollsplanen fritt. Nu hoppas Maria Johansson på ett bra samarbete med föreningen.

– Alla elever som är med och städar får en belöning, berättar Johansson.

Hon berättar att några elever har gått hem för att de inte ansåg att det var deras arbete att städa.

– Vi har informerat alla föräldrar och ingen har hört av sig till oss om att de tycker att det är fel.

Flera elever som Arbetarbladet talat med tycker att det är helt okej att hjälpa till och många såg ut att trivas med krattan i högsta hugg.

– Det är bättre att vara här än att sitta inne i klassrummet, sa åttondeklassaren Joel Mattsson.

Annons
Annons
Annons