Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tårta lockade eleverna mer än nya lokaler

/
  • Linnea Elenius, 6 år, såg extra lycklig ut när det blev hennes tur i kön till tårtbordet när L-huset i Örbyhus invigdes.
  • ”Det har blivit fina ändamålsenliga lokaler. Känns tryggt att allt ska vara åtgärdat nu”, sa rektor Inger Wennberg som klippte det traditionella bandet när L-huset invigdes på måndagen.
  • Eleverna Sunny Westcott, Wilmer Mattsson Brunn, Arvid Stoll och Elin Bergefur tyckte att fikat var bäst första skoldagen.

Nu har eleverna åter flyttat in i L-huset på Örbyhus skola. På måndagen invigdes den nyrenoverade byggnaden med bandklippning och tårtkalas.

– Kladdkakan var bäst, sa en förstaklassare.

Annons

För drygt ett år sedan beslutade skolledningen att flytta ut alla elever då L-huset var fuktskadat. Efter flera turer så bestämdes det att huset skulle renoveras. Under tiden fick några klasser flytta till Tobo skola och en klass flyttade in i kontorslokaler utanför skolområdet.

Nu har L-huset renoverats och alla problem ska ha åtgärdats. Om ett par månader ska lokalen slutbesiktas. Biträdande rektor Christina Gunnarsson var mycket glad första skoldagen.

– Det här innebär att vi slipper flytta runt med elever och att alla är samlade. Det har blivit ett lyft. Det är stora, ljusa lokaler som är bättre handikappanpassade mot tidigare.

Sex klasser har flyttat in, samt en fritidsavdelning som kommer dela lokal med nystartade fritidsgården.

Att de 90 eleverna fick nya, fina lokaler var väl helt okej, men de tyckte att tårtkalaset var bäst. De väntade tålmodigt på att rektor Inger Wennberg skulle tala klart och klippa det blågula invigningsbandet.

– Jag kan riva sönder bandet, hojtade en elev otåligt.

Wennberg hann inte mer än klippa bandet innan eleverna strömmade upp för trappan mot fikabordet.

Annons
Annons
Annons