Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenfalls tystnad irriterar strömlösa

Stearinljus går an, men Vattenfalls tystnad irriterar de strömlösa. Vissa drabbade har varit utan elektricitet i över två dygn.

Annons

I går eftermiddag var 1 300 hushåll fortfarande strömlösa i Tierps kommun. De berörda områdena var enligt Vattenfall Morkarla, Lövstabruk, Skärplinge, Hållnäs och Älglösa.

– Vi eldar i kaminen så någorlunda varmt har vi och Vattenfall vet om att vi är utan el. Den här gången har de inte glömt bort oss, men det har hänt förut att alla fått tillbaka sin ström utom vi, säger Birgitta Hansson som har varit utan ström sedan i söndags.

Även Hållnäshalvön drabbades hårt under måndagen. Strömmen försvann vid tretiden natten mot måndagen var borta i nästan tolv timmar.

– När den kom tillbaka trodde vi att det var på riktigt, men det var bara för en halvtimme sedan försvann den igen och så höll det på till framåt kvällen, säger Lisbeth Holmkvist i Fågelsundet.

Även under tisdagen avlöste elavbrotten varandra i olika delar av Tierps kommun.

– Det är egentligen inte så konstigt att det sker. Så fort vi har lagat ett fel uppstår ett annat någon annanstans. De tillfälliga elavbrotten kan också bero på att vi tvingas strypa strömmen i vissa ledningar helt när vi gör vissa reparationer, säger Karl Evert Olsson, informatör hos Vattenfall.

Det stora problemet är den tunga blötsnön som lägger sig på träden. Den får grenar att luta sig över ledningarna och i vissa fall faller hela träd över en ledning. Det leder antingen till jordkontakt eller till att hela ledningen bryts av, vilket slår ut elektriciteten.

Men de flesta drabbade som Arbetarbladet talat med är mest upprörda över bristande information från Vattenfall.

– Det beror på att vi själva inte vet när det här kan vara avhjälpt. Det har också varit svårt att nå ut till alla drabbade, vi har försökt via radio, säger Karl Evert Olsson.

Annons
Annons
Annons