Annons

Annons

Annons

Annons

Ockelbo

Tomas Quick kopplas till skelettfynd i Ockelbo?

Kan seriemördaren Tomas Quick vara inblandad i mordet på en man i Ockelbo?
Enligt uppgifter till Aftonbladet har nya tips till polisen inneburit att man utreder om Quick kan kopplas samman med förra årets skelettfynd i kommunen.

Denna öronring hittades vid skelettet.

Annons

Ett nytt tips ska ha kommit in till polisen – som har lett till en utredning kring Tomas Quicks inblandning i skelettfyndet söder om Medskogssjön förra året.

Nu undersöker man om han befann sig i området vid tiden för den ännu oidentifierade mannens död.

Det var i maj förra året som ett skelett hittades i ett skogsområde söder om Medskogssjön i Ockelbo. Det var ett sällskap som var ute i skogen för att söka rester av gamla fäbodar som gjorde fyndet. Sedan dess har polisen förgäves försökt identifiera kroppen, som hittades i ett område med mycket otillgänglig skogsmark.

Annons

Annons

En rättsmedicinsk undersökning visade att det handlade om en 180 cm lång man, som inte hade några skador på kroppen. Polisen lyckades heller inte återfinna mannen bland de personer som anmälts saknade.

I oktober förra året gick man ut med ytterligare information för att få veta mera om mannen. Man offentliggjorde då bland annat bilder på en öronring som hittats tillsammans med skelettet. Det ska vara den ringen som nu gjort att Tomas Quick har blivit intressant.

– Vi har gjort DNA-jämförelser med försvunna personer som figurerat i Quickutredningen men utan genombrott, säger Kalju Poltrago, inspektör vid Gävlepolisen.


Josefin Hammarstedt

josefin.hammarstedt@arbetarbladet.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan