Annons

Annons

Annons

Annons

Ockelbo

Så blir livet för Westlings

Det första offentliga framträdandet är nu avklarat för Daniels så medieskygga föräldrar Olle och Ewa Westling.

– Förutom bröllopet kommer vi nog inte att se dem mer i offentligheten, tror Svt:s hovexpert Roger Lundgren.

WESTLINGS MED NYA SLÄKTEN. Ewa Westling och Olle Westling, drottning Sillvia och kung Carl Gustaf, Daniel Westling och kronprinsessan Victoria vid lysningsmottagningen på slottet på söndagen

Annons

I helgen samlades Daniels släktingar i Slottskyrkan för den första lysningen mellan kronprinsessan Victoria och Daniel. Där fanns fastrar och farbröder, mostrar och morbröder och en hel hop kusiner.

Längst fram i kyrkan satt också Daniels föräldrar, Olle och Ewa Westling, som var med på sitt första offentliga framträdande och på en historisk bild ihop med kronprinsesseparet och kungen och drottningen.

– Olle och Ewa blir ju offentliga personer fast de inte vill. Men nu har de klarat av sitt första offentliga framträdande och det är nog väldigt skönt för dem, tror Roger Lundgren som är Svt:s hovexpert inför bröllopet.

– Det finns en stor nyfikenhet på vilka de är. Antagligen ännu mer eftersom de aldrig pratat med media och alltid sagt nej till intervjuer, fortsätter hovexperten och konstaterar att Ewa och Olles liv har förändrats otroligt mycket efter att Daniel och Victoria blev ett par.

Annons

Annons

Olle och Ewa är båda pensionerade och har ända sedan 2002, då medier publicerade den första och omtalade ”kyssbilden” på Daniel och Victoria, envist hållit sig undan rampljuset och vägrat svara på frågor kring sonens förhållande med kronprinsessan.

Nej varje gång

Arbetarbladet har flera gånger varit i kontakt med Olle och Ewa Westling som båda har avböjt att ställa upp på några intervjuer. Även Daniels syster Anna Westling Blom har vänligt, men bestämt, tackat nej till alla intervjuer.

Förra året när förlovningen blev känd valde Olle och Ewa att gå ”under jorden” och lämna Ockelbo och horden av journalister och fotografer som invaderade Smältvägen i hopp om att få en skymt av Daniels så medieskygga föräldrar.

Paret valde också att inte ställa upp på en förlovningsbild tillsammans med Kungen och Silvia och Daniel och Victoria.

Olle håller tal på bröllopet

– De är väldigt måna om sitt privatliv. Daniels pappa är social och utåtriktad, medan mamma Westling är mer tillbakadragen och jag tror aldrig att hon kommer att säga ett enda knyst om Daniel och Victoria, säger Roger Lundgren och konstaterar att media kommer att få vänta länge på en intervju med Olle och Ewa.

Hovexperten avslöjar att det kommer att bli minst två tal under bröllopsmiddagen – ett välkomsttal av kungen och under middagen är det sedan Daniels fars tur att ta till orda.

Annons

– Olle kommer att klara det utmärkt. Trots att det kommer att vara flera hundra gäster och talet direktsänds i tv.

Daniel kommer att få titeln Hans Kungliga Höghet prins av Sverige och han blir dessutom hertig av Västergötland.

Annons

– Men Olle och Ewa får inga titlar eller funktioner så därför kommer de inte behöva göra några officiella framträdanden eller så. Vi kommer att se dem på bröllopet och blir det barnbarn kommer de förstås på dop och barnkalas, men sen går de nog tillbaka till sitt ”vanliga” liv i skymundan, långt bort från pressen, konstaterar Roger Lundgren.

Han menar att den enda uppgiften Olle och Ewa får efter bröllopet blir att inte genera sin son.

– De måste tänka sig för. Mette-Marits pappa är ett lysande exempel på en pinsam pajas som generat kungahuset. Han var praktiskt taget avlönad av norska Se och hör.

Om Daniel och Victoria får barn har kronprinsessan sagt att det är viktigt för henne att barnen träffar sin farmor och farfar lika mycket som mormor och morfar.

Så frågan är om det i framtiden kommer att springa små prinsar och prinsessor på Smältvägen i Ockelbo.

Fakta

Föräldrarna Westling

* Pappa Olle Westling, 65 år.
Yrke: pensionerad socialchef.
Intressen: Jakt, motorcyklar och familjen.
* Mamma Ewa Westling, 65 år.
Yrke: pensionerad postgirokassörska.
Intressen: Matlagning, litteratur och familjen.


Sofia Wike

sofia.wike@arbetarbladet.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan