Annons

Annons

Annons

Perfekta receptet på en lyckad filmkväll

Film är underbart och finns i många olika genrer. Vi media-treor är en grupp filmentusiaster. Så vad passar bättre nu på hösten än en filmkväll?

Primaredaktionen drog ihop ett gäng som ville kolla och diskutera film. Någon ville fota, någon ville skriva och någon ville diskutera. Sedan fanns det några som drogs till popcorn, vänner och en bra film. För det är nog huvudingredienserna till en lyckad filmkväll. Samla dina vänner, (där tipsar vi om att välja folk med ungefär samma filmsmak) något gott att smaska på och absolut en toppenfilm.
Vi testade dessa tre ingredienser och tipsar nu om vilka vi tyckte funkade bäst.

Olika genrer
Vi bestämde att filmkvällen skulle äga rum hemma hos mig. Eftersom vi i min familj har prioriterat en bioduk.
En dag efter skolan samlades vi i soffan med popcorn, läsk och en rad bra filmer. Vi valde filmer som passade in på olika standardgenrer: drama, animerat, skräck, thriller, komedi, action och kärlek.

Annons

Annons

Laddat drama
Första filmen blev American History X. En starkt laddad film. Denna film hade alla redan sett, men det är en ypperlig film i kategorin drama. Vi är alla överens om att det är en underbar film med ett väldigt starkt budskap.
Under filmen pratades det inte särskilt mycket. Någon enstaka belåten suck och någon som yttrade sig om den fantastiske skådespelaren Edward Nortons utseende. Eftersom vi hade en ganska lång lista att gå igenom fortsatte vi med nästa film.

Animerad succé
Den animerade succéfilmen 9 (Nine) föll oss i smaken, eftersom vi alla tycker om regissören Tim Burton.
Burton har producerat filmen och de små dockorna har ett fantastiskt uppdrag och syfte i världen. Vi tyckte att de var så söta och jag såg nog att de allra flesta blev lite ledsna under delar av filmen.

Skräckfylld by
Nästa film på tur var skräckisen The Village. En film om folk som lever efter strikta regler och normer i en avlägsen by.
Två skräckfilmsfantaster kommenterade hela tiden filmen (som de redan hade sett) ”åh kolla här!” eller ”den här biten är skiiiitkrypig!”. Även små fina kommentarer som ”Haha! Jag visste att ni skulle bli rädd här!”.
Jo tack. Rädd blev jag.
Jag har även den fina begåvningen att föreställa mig själv i situationen i filmen. Tänka att ”vad skulle jag ha gjort om jag bodde i den där byn?”. Det gör mig extra rädd.
Speciellt i den här filmen skulle jag inte ha överlevt. Rött är den förbjudna färgen och eftersom mitt hår är just den färgen, så skulle jag nog inte klarat mig länge. En lagom läskig rysare som passar höstmörkret.

Annons

Tankeväckande thriller
Efter skräckisen var det dags för thriller. Vi valde den nya filmen Shutter Island. (Även känd som Patient 67).
Vilken fantastisk film! Det är lätt att hamna fel i storyn, så välj rätt kompisar när ni ska se denna film. Några gånger i filmen fick vi hjälpa varandra att hänga med.
Personligen tycker jag att detta är den bästa filmen jag sett på flera år! Min nya favorit.
Jag har även försökt mig på boken men utan framgång. Tyvärr. Jag ska nog försöka en gång till.

Annons

Rolig baksmälla
Vi kände för att lätta upp stämningen lite efter alla seriösa och kluriga filmer. Det gör man ju bäst med lite humor.
Valet föll på Hangover. En film som hela tiden håller sig på rätt sida den fina linjen att bli för mycket.
Vi kunde knappt äta några popcorn och framför allt inte dricka något för vi skrattade så mycket. En toppenfilm om du och dina kompisar vill garva riktigt mycket!
En film på gränsen till allt. På gränsen till sjuk, för mycket och äcklig. Toppen!

Dags för superhjältar
Nu känner vi för lite action. Watchmen är en film som handlar om superhjältar. Men inte den typiska ensamma hjälten som räddar världen.
Watchmen är ett gäng med superhjältar som det i slutändan inte gått så bra för. De har splittrats och återgått till vardagliga liv. Men någon försöker undanröja de gamla superhjältarna.
Väldigt fint filmad med konstnärliga klipp som ser ut att kunna hänga på vilket museum som helst.
Vi gillade filmen – jag och grabbarna. De andra tjejerna tyckte att den var alldeles för lång och seg. Lång kan jag hålla med om, men seg? Nej inte direkt.

Annons

Avslutar med kärlek
Vi avslutar vår fantastiska (och otroligt långa!) filmkväll med lite kärlek – 10 orsaker att hata dig, med den tuffa älskvärde Heath Ledger.
En film som får oss alla att skratta men även får oss att torka tårar. En klassisk ungdomskärleksfilm som aldrig blir tråkig.
Vilken bra kväll det här blev! (snarare natt eftersom det nästan har blivit dags att gå upp för en ny skoldag).
Skoldagen efter var vi rätt så trötta. Men alla var överens om de tre ingredienserna som behövs för en lyckad filmkväll: ett gäng med vänner, något gott att tugga på och sanslöst bra filmer!

Jennika Ojala

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan