Annons

Annons

Annons

Fem metalband drar på i Storvik

Det händer inte så mycket i Storvik i vanliga fall. Men det har ett gäng killar ändrat på. I morgon är det dags för Marsmangel, med fem metalband på scenen.

Jonathan Sjöblom, Peter Koistinaho, Markus Janis och Christian Kanto spelar själva musik i Corrosiv Carcass, men på helgens metalfest är första gången de står som arrangörer.

Själva knuffen till att ordna nåt sånt här kom från studieförbundet Vuxenskolans Petter Svedén som berättade för dem att de kunde få ekonomiskt bidrag till nån form av arrangemang.

– Vi har fått bidrag från Leader Gästrikebygden också, och ett krav från dem var att vi skulle göra nåt i en mindre ort, för att gynna landsbygden, säger Christian Kanto.

Sagt och gjort. Två av dem bor i Storvik och valet kändes självklart, förklarar de.

– Många som hör av sig undrar ”var fan ligger Storvik?”, säger Jonathan Sjöblom och säger att de förklarar att det inte är så stort som namnet kanske antyder.

Annons

– Och eftersom alla festivaler händer på sommaren tyckte vi att det var bra att kunna göra nånting nu på våren, säger Christian Kanto.

Annons

Känner flickvännen

Christian Kanto har ett brett kontaktnät, konstaterar Jonathan Sjöblom, och är den som stått för de flesta bokningarna. Chilenska Processions sångare bor till exempel numera i Sandviken och Christian Kanto känner hans flickvän.

– De är ute på en Europaturné nu så spelningen hos oss är ett av stoppen på den, säger Chrstian Kanto.

Samma turné inleddes faktiskt i Sandviken i mitten av januari och då kunde vår recensent konstatera att bandets doom metal hade en ”originell ton mitt i all dess vördnad av genreförebilderna”.

På scenen i Parkhallen i Storvik”(en gympasal där dansband brukar spela”, som Markus Janis beskriver det) spelar också Stockholmsbandet Spazmosity som precis släppt sin debutskiva, Degial från Uppsala, lokala Tyrant Wrath och Immaculate som också kommer från Uppsala.

Inträdet är futtiga 50 kronor.

– Tio spänn per band, det är ju ingenting, säger Christian Kanto.

De hoppas på ett hundratal besökare. Och säger att de gärna gör Marsmanglet till tradition om det lördagens arrangemang går bra.

– Men det beror lite på om vi har tid också, säger Jonathan Sjöblom.

Det visar sig nämligen att Corrosive Carcass har fått skivkontrakt på ett amerikanskt indiependentbolag och nu hoppas de kunna spela in debutskivan så snart det bara går. Redan nu har de uppmärksammats i olika webbtidningar och fått mycket bra respons på demon som de har släppt.

Annons

Kommer tillbaka?

Annons

Så risken finns att Corrosive Carcass har fullt upp med egna grejer nästa år. Men finns tiden så återkommer kanske Marsmanglet.

– Men går det här bra nu så kanske vi kan boka nåt ännu större band nästa år, säger Christian Kanto.

– Folk klagar ju alltid på att det inte händer nåt, men sen när det händer nåt så kommer de i alla fall inte. Så det är lite upp till bevis nu, säger Jonathan Sjöblom.

Dörrarna öppnas klockan 19 och det går att åka både buss och tåg till Storvik.

Fakta

fakta. De spelar på Marsmangel

Procession (Chile) – Doom Metal

Spazmosity (Stockholm) – Black/Death Metal

Degial (Uppsala) – Death Metal

Tyrant Wrath (Sandviken) – Black Metal

Immaculate (Uppsala) – Thrash Metal

Marsmangel, Parkhallen i Storvik, lördag 5 mars klockan 19–01.

Metalmangel. Peter Koistinaho, Jonathan Sjöblom, Markus Janis och Christian Kanto ordnar endagsfestivalen Marsmangel i Storvik på lördag.


Lisa Pehrsdotter

lisa.pehrsdotter@arbetarbladet.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan