Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sandviken

Sandvik­chefer diskuterar besparingar

En tid av stor oro väntar tjänstemännen på Sandvik. Samtidigt tror vd:n Jonas Gustavsson att det är en fördel att de anställda får tydliga besked.

Sandvik och framför allt Sandvik Materials Technology, SMT, har i flera år brottats med dålig lönsamhet och har många förändringar bakom sig. När det senaste programmet nu presenteras menar Jonas Gustavsson att det är en tydligare riktning än tidigare.

– Det är klart att det blir jobbigt och ovisst för många, men det är viktigt att få veta vad som händer. Jag tror att personalen skulle vara betydligt mycket mer otrygg om vi inte hade en specificerad strategi.

Annons

Annons

”Måste våga förändra”

Han betonar att trygghet för Sandvik-anställda inte enbart handlar om att ha arbetet kvar.

– Vi måste också våga göra förändringar för att stärka företaget på lång sikt. Jag vill verkligen ta tag i det här och skapa ett ”jävlar anamma”, visa att SMT visst kan vara lönsamt, säger Jonas Gustavsson.

Diskuterar nedskärningar

Förändringarna ska genomföras över hela världen och därför kommer de 150 högsta cheferna inom SMT att samlas i Sandviken till veckan för att tillsammans få en genomgång av planerade nedskärningar och satsningar.


Helena Nyman

helena.nyman@arbetarbladet.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy