Annons

Annons

Annons

Annons

Tierp

Allt fler företag vill in i gamla Prickshuset

Ytterligare företag är på väg in i Prickshuset i Tierp.

Samtidigt har ägaren fått bygglov för hotell, lägenheter och ny fasad.

– Vi är jätteglada att få flytta in där, säger Niklas Jensen, vd för P&T Reklam.

TYCKER TILL. Sofia Ilmonen och André Lundgren tycker planerna på ett hotell i Prickshuset är bra. ”Det är kul att huset rustas upp” , säger André Lundgren. Sofia Ilmonen som bor granne med fastigheten ser bara positivt på planerna.

Annons

Sedan i maj finns ett tjejgym i fastigheten och i slutet av året flyttar Skärplingeföretaget P&T Reklam sin verksamhet till Prickshuset. Niklas Jensen framhåller att det är fler företagare på väg in i huset.

Liten företagsby

– Det kommer att bli som en liten företagsby. Det ligger centralt bara två minuter från Upptåget och vi har våra flesta kunder i Tierp, säger Jensen som tillsammans med fyra anställda flyttar in i en 350 kvadratmeter stor lokal.

Just nu pågår renovering av sex butikslokaler – bland annat där P&T Reklam ska in. Enligt fastighetsägaren Joakim Löfström är de flesta lokaler redan uthyrda. Han har en naprapat, ett möbelföretag, samt yogastudio som är på väg in.

Annons

– När jag köpte det här tänkte jag göra ordning en lokal i taget, men jag har fått så många förfrågningar, säger Löfström som tidigare drivit Låssmeden i Tierp.

Annons

Klartecken för byggen

Löfström har fått bygglov för hotell, lägenheter, kontor, butik och förrådsuthyrning i fastigheten. Dessutom har han fått bygglov för att ändra fasaden – ett arbete som redan har påbörjats. Huset ska målas om i en äggvit färg och fönstren ska bytas ut till energifönster med spröjs i en röd färgton.

– Det ska bli ett fullskaligt hotell med reception, lounge och restaurang, säger Joakim Löfström.

Börjar med 20 rum

Han ska färdigställa huset – själva hotellet ska drivas av andra.

– Det finns flera intressenter som vill driva hotellet. Vi börjar med 20 rum, sen får vi se om det finns marknad för fler.

Övriga delar av huset kommer att hyras ut som lagerlokaler.

Förutom ombyggnaden av Prickshuset planerar Joakim Löfström för en nybyggnation av 45 seniorbostäder inne på gården.

– En arkitektfirma håller på att rita på det nu. När jag fått ritningarna ska bygget läggas ut på en totalentreprenad.

Samtidigt som butikslokaler rustas har rivningsarbetet i hotelldelen påbörjats. Löfström hoppas att hotellet ska stå klart till nästa sommar – men han är tveksam till att de hinner.

Fakta

Prickshuset

• Pricksfabriken som startades 1930 lades ned vid årsskiftet 2004-2005 och produktionen flyttade till Malmköping.

• 2007 skulle företagaren Jonas Andersson köp huset av Switsbake för för att bygga lägenheter och radhus. Köpet avbröts då lågkonjunkturen slog till 2009.

• 2009 försökte Switsbake återigen att sälja fastigheten utan framgång.

• 2010 offentliggjorde Switsbake planer på att skapa Tierps första galleria i fastigheten, men även det gick i stöpet.

• 2011 sålde Switsbake fastigheten till Joakim Löfström, från Tierp, som nu planerar för hotell, butiker, lageruthyrning och lägenheter.


Katarina Lönnberg

katarina.lonnberg@arbetarbladet.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan