Annons

Annons

Ingen skyddsjakt på varg i Åshammar

Det blir ingen skyddsjakt på den varg som i oktober attackerade jakthunden Bazze i Norrberg utanför Åshammar. Länsstyrelsen har avslagit ansökan.

Annons

Arbetarbladet har berättat om Mattias Eriksson som på morgonen 8 oktober var och jagade rådjur i Norrberg med ettåriga jakthunden Bazze när en varg dök upp och gick till attack mot hunden.

Han lyckades dock skrämma bort vargen och Bazze klarade sig undan med en blödande klo.

Mattias Eriksson lämnade in en skyddsjaktsansökan eftersom han ansåg att vargen uppträtt oskyggt och inte reagerat på att han själv var så nära som 25–30 meter när den gav sig på Bazze.

Men länsstyrelsen anser inte att det finns tillräckliga skäl till att bevilja skyddsjakt.

Det betyder dock inte att man ser lätt på de skador och observationer som rapporterats in under hösten, skriver man, och påpekar att beslutet kan komma att ändras om det inträffar fler incidenter.

Sedan något år tillbaka finns det minst en varg som rör sig Åshammar, Järbo, Jäderfors och Kungsberg. Bara i december har ett 30-tal vargobservationer härifrån rapporterats in till hemsidan rovobs.

Annons


Johanna Hejdenberg

johanna.hejdenberg@arbetarbladet.se

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy