Annons

Annons

Man anhållen för människohandel

En 43-årig man har anhållits misstänkt för människohandel. Han greps på torsdagskvällen efter att en anmälan kommit in från bärplockare i lägret i Mehedeby.

Tre personer i 20-årsåldern lämnade under dagen på torsdagen in en anmälan till polisen. Enligt anmälan har de blivit erbjudna att komma hit till Sverige för att plocka bär. De har blivit lovade lön, boende i lägenhet och mat. Väl på plats har de inte fått någonting av det som utlovats.

– I stället har de bott i lägret i Mehedeby. De menar att de blivit hitlurade, säger Christer Nordström, presstalesman vid polisen i Uppsala län.

Vid 19.30-tiden i går kväll grep polisen en 43-årig man som är bulgarisk medborgare. Mannen anhölls efter förhör misstänkt för människohandel. Under dagen fortsätter polisen förhören med mannen.

– De här utredningarna är komplicerade. Det handlar om att verkligen ta reda på hur det gått till när personerna kommit hit, säger Christer Nordström.

Enligt honom har polisen haft misstankar om att det kunde röra sig om människohandel när så många människor kom till Mehedeby samtidigt.

– Vi har haft våra funderingar om att det inte är en slump. Det hela verkar märkligt.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med några fler uppgifter angående fallet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy