Annons

Annons

Annons

Hofors

Klart med ny rivningsfirma

Nu är det klart vilken rivningsfirma som ska slutföra det avstannade arbetet på Västerhöjden. Avsikten är att marken ska vara återställd till sommaren.

Det är återigen ett Örebroföretag som fått förtroende att utföra rivningarna. Den här gången blev det den enskilda firman Riv-tjänst som var med och lade anbud redan förra omgången men hamnade då långt ner på listan.

Örebro Demolering AB som först fick uppdraget gick i konkurs och Arbetarbladet har tidigare berättat att företaget stod vid ruinens brant redan när de vann upphandlingen. Resultatet blev att RK Fasadvård som varit underentreprenör blev helt utan ersättning för det jobb de utfört. Ett hårt slag för det lilla Hoforsföretaget.

Annons

Annons

– Det är en äldre man som driver företaget och sedan har hans söner en rivningsfirma så de kommer nog inte att använda några andra, säger Bertil Östberg som är Hoforshus ansvariga för projektet.

Sönernas bolag Rivtjänst i Örebro AB har tidigare varit nära konkurs. De senaste två åren har företaget gått med vinst, senast dock bara med 19 000 kronor.

– De är varken sämre eller bättre än de andra rivningsföretag som har lagt anbud, men det är av mindre betydelse eftersom det är den enskilda firman vi har avtal med. Det är ovanligt, men väldigt säkert i stället. Den mannen har gott ställt och dessutom ett flertal fastigheter så vi känner oss mycket trygga, säger Bertil Östberg.

Arbetet på Västerhöjden ska återupptas i nästa vecka och i mitten på juni ska rivningarna vara slutförda. Rivtjänst har totalentreprenad.

För området på Västerhöjden blir det ingen ny detaljplan.

– Ett tunt lager med matjord läggs ut och sedan är det tänkt att skogen ska få krypa fram igen, säger Bertil Östberg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan