Annons

Annons

Annons

Välbevarad nostalgi

Så många som 600 personer ville se Freestyles återförening i Skutskär. Den framgångsrika popgruppen från 1980-talet har bara återförenats en enda gång tidigare året 1998. När de nu förenas igen är det efter att Holmarnas arrangör Cilla Domstad tjatat på dem i två månader.

För många fans var förväntningarna troligen högt ställda på sommarens och kanske århundradets sista spelning med Freestyle.

Originalmedlemmarna Tommy Ekman, Gigi Hamilton, Christer Sandelin och Joakim Hagleitner stod återigen på scen tillsammans. Trots att de inte spelat tillsammans på 15 år känns de tajta och samspelta. I vissa lägen kunde man önska att Gigi Hamilton var mer rörlig. Ibland gungar hon mest i takt till musiken i något slags diffus reggaelunk.

Annons

Men Christer Sandelins energi imponerar. Han rör sig snabbt över scenen och eldar upp publiken. Och allt får en proffsig inramning.

Annons

Sedan avlöser hitsen varandra: ”Vill ha dig”, ”Fantasi”, ”Telefon”, ”Bubblar”. Samt en extra rockig version av ”Nattens dockor”.

Det är väl genomfört utan några större överraskningar. Det blir egna hits med undantag för några låtar från medlemmarnas solokarriärer som Sandelins ”Det hon vill ha”.

Christer Sandelin skäms även lite över sin medverkan i filmen ”G – tsom i gemenskap”.

– Mina barn frågar mig: varför var du tvungen att vara med i den filmen pappa? säger han.

På premiären av filmen ska den då bara 15-åriga Gigi Hamilton haft sin första fylla och sedan ha spytt i Magnus Ugglas pappas rock, berättar Christer Sandelin innan de river av Melodifestivalbidraget och den stora hiten ”Dover Calais”.

Stämningen framför scen är väldigt bra och många olika generationer möts. Både unga och gamla – inte bara de som upplevt tonårsromantik till Freestyles stora hits.

Mot slutet känns spelningen mer som en charmig tidskapsel från 1980-talet än en rad låtar med uppdaterat sound. Och det verkar väl onödigt att ändra på ett vinnande koncept.

Anton Emanuelsson

Fakta

Freestyle

Folkets park Holmarna i Skutskär

Lördag 29 juni

Tommy Ekman, Gigi Hamilton, Christer Sandelin och Joakim Hagleitner stod återigen på scen tillsammans på Holmarnas Folkets Park i Skuskär.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan